Umro legendarni francuski šansonijer Charles Aznavour!
1. listopada 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Umro legendarni francuski šansonijer Charles Aznavour!

Trebao je nastupiti ovog ljeta u pulskoj Areni, ali je koncert otkazan zbog bolesti. Nažalost, legendarnog francuskog pjevača Charlesa Aznavoura nećemo moći više vidjeti i čuti uživo jer je preminuo u 94. godini.

Rođen u Parizu 1924. godine kao Shahnour Varinag Aznavouria, prodao je više od 100 milijuna ploča u 80 zemalja. Charles Aznavour je bio prozvan kao francuski Frank Sinatra i proglašen je zabavljačem stoljeća od strane CNN-a i čitatelja Time Onlinea (1998. godine). Karijeru je počeo 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća, a svoj talent je otkrio nastupajući u kabareu s Pierreom Rocheom. Ovaj je svirao klavir dok je Aznavour pjevao. Tek nakoj 2. Svjetskog rata ovaj dvojac je primijećen od strane legendarne Edith Piaf koja ih je povela na turneju po Americi i Kanadi. Kasnije je Aznavour skladao neke od njezinih najpopularnijih hitova.

Njegov najveći hit bio je “She”, singl iz 1974. godine kojeg je obradio Elvis Costello 1999. godine za romantičnu komediju “Notting Hill”. Osim te pjesme obožavatelji ga prepoznaju i po brojnim drugim hitovima koji nikad neće otići u zaborav.

Charles Aznavour preminuo je u 94. godini života!

Foto: Jean Baptiste Mondino