Nedavni zagrebački gost, Rod Stewart, objavio trideseti album “Blood Red Roses”
11. listopada 2018.
Music Box (8833 Članci)
Podijeli

Nedavni zagrebački gost, Rod Stewart, objavio trideseti album “Blood Red Roses”

Legendarni glazbenik Rod Stewart je objavio novi album! Njegov trideseti solo album nosi naziv „Blood Red Roses“, a najavljen je singlom „Didn’t I“. 

Popularni britanski glazbenik objavio je svoj trideseti album „Blood Red Roses“. Riječ je o njegovom prvom studijskom izdanju nakon tri godine, a Stewart je i na ovom albumu surađivao s dugogodišnjim suradnikom i producentom Kevinom Savigarom (Bob Dylan, Patti Smith). Kako smo i navikli, opet nam je servirao žanrovsku raznolikost, šarmantnu zaigranost i introspektivne tekstove – njegove prepoznatljive karakteristike koje ga čine jednim od najprodavanijih glazbenika svih vremena.

Album je snimljen na doista nekonvencionalan način za jednog glazbenika njegovog kalibra – „Veliki dio pjesama snimili smo u hotelskim sobama i backstageu nakon koncerata. To je odličan način stvaranja albuma jer niste mjesecima zatvoreni u istoj prostoriji. Previše sam godina proveo u zamornim studijskim prostorima u kojima nisam želio biti, zato mislim da je odlično da se tijekom snimanja ovog albuma nismo našli u takvoj situaciji.“ priznao je Rod.

„Kad stvaram novu glazbu, uvijek imam osjećaj da to radim za nekolicinu prijatelja. Ovaj album posjeduje taj intiman ugođaj. U životu možete daleko dogurati ako ste iskreni, isto vrijedi i u glazbi.“ komentirao je Stewart proces kojim je nastao „Blood Red Roses“. Na albumu se našlo 13 pjesama, odnosno 16 u deluxe verziji.

Album je najavljen singlom „Didn’t I“. Pjesma govori o posljedicama uzrokovanih drogom iz perspektive jednog roditelja. Na njoj se pojavljuje Bridget Cady, pjevačica koja dugi niz godina nastupa na Stewartovim turnejama.

Rod Stewart jedan je od najpoznatijih britanskih glazbenika svih vremena. Poznat je po svojem osebujnom glasu, žanrovski raznolikoj glazbi i jedinstvenom načinu pisanja pjesama. U pedeset godina glazbene karijere snimio je trideset studijskih albuma koji su zajedno prodani u više od 200 milijuna primjeraka. Dobitnik je raznih nagrada i priznanja (Grammy, New York Times bestseller), 1994. godine je uvršten u Rock & Roll kuću slavnih, a 2016. godine dodijeljena viteška titula.

IZVJEŠĆE/FOTO: Rod Stewart u Areni Zagreb – soul man (Forever young)

„Blood Red Roses“:
Look In Her Eyes
Hole In My Heart
Farewell
Didn’t I
Blood Red Roses
Grace
Give Me Love
Rest Of My Life
Rollin’ & Thumblin’
Julia
Honey Gold
Vegas Shuffle
Cold Old London

Deluxe Version Bonus Tracks:
Who Designed The Snowflake
It Was A Very Good Year
I Don’t Want To Get Married