IZVJEŠĆE/FOTO: Atheist Rap održali lekciju punka!
28. listopada 2018.
Helena Ernoić (65 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Atheist Rap održali lekciju punka!

Lagano je započela nova sezona programa “Sviraj stare” u Vintage Industrial baru, a ima li boljeg početka od odavanja počasti starim punk hitovima. I to ne bilo kojim, već onim novosadskih legendi Atheist Rap.

Iako su i danas aktivni, ipak su se afirmirali kroz prva tri albuma, a upravo je to bio repertoar koji se slušao ovog petka. I sama atmosfera oko kluba je dala naslutiti da će to biti dobro druženje i uzbuđenja nije nedostajalo. Baš kako je najavljen početak koncerta, od 22 sata su se počeli zauzimati prvi redovi.

“Maori i crni Gonzales” je svjetlo dana ugledao davne 1993. godine, a upravo su s tim albumom i započeli večer oko 22:30 sati. Pjesma “Ljubav” je od prve minute pokrenula publiku, a bend je odmah iskoristio priliku i prisjetio se svog prvog gostovanja u Zagrebu i svirke u Močvari. Točno 18 godina kasnije, vratili su se u Zagreb s istim repertoarom.

Odlično raspoloženi, nastavili su redati hitove poput “Novosadski vašar”, “Godina kulture”, “Metak u glavu”, “Dr. Pop”i mnoge druge. Publika je od prve minute pjevala sve stihove, a isto tako nije izostala ni šutka. Dr. Pop je bez problema animirao, ali i skakao po pozornici kao da je mladić u dvadesetima. Bilo je odlično vidjeti da su se u publici našle različite generacije. Stariji koji su odrastali uz Atheist Rap, a i oni mlađi koji otkrivaju definiciju fun punka, kako često opisuju ove Novosađane.

“Warthburg limuzina” i “Blu trabant” s njihovog prvog albuma, te ostali najveći hitovi samo su dali završni pečat ovoj večeri koja je još jednom svrstala Atheist Rap među predvodnike starog dobrog punka naših prostora.

Bio je ovo jedan od onih koncerata o kojima se nema što puno za reći jer je atmosfera i energija koja je ponijela svakog posjetitelja ostavila tek toliko prostora da se kaže – bravo!. Krcat klub u koji ni igla više nije stala, bend koji je otprašio repertoar, sjajno raspoložena publika… To su koncerti kakvi nam trebaju i kakvima se radujemo, pogotovo u sklopu programa “Sviraj stare”.

Set lista:

Ljubav
Blu trabant
Novosadski vašar
Ja sam video video
Kuvar, lopov, njegova sestra i njen ljubavnik
Narodna pesma
Saughteru Nietzsche
Ritam
Sarajevo
Godina kulture
Snayka
Pomoćni (đubre)
Štrikanje
Hedonist blues
Tomi gan
Metak u glavu
Ora je pravi način da
Patka
Felićita
Te-To
Stvar za živi album
Zapadna Evropa
Rokvić Radivoje
Fatamorgana
Radule
Dr. Pop
Car Core
Warthburg limuzina
Atheist Rap 2
Letnji hit
Odlazim
Tri jutra zemlje
Piloti
Grill 13
Atheist hor

Foto: Helena Ernoić