PRIJAVI SVOJU STVAR: Otvoren natječaj “Nagrada Milan Mladenović”
12. svibnja 2022.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

PRIJAVI SVOJU STVAR: Otvoren natječaj “Nagrada Milan Mladenović”

Zaklada Milana Mladenovića otvorila je natječaj Nagrada Milan Mladenović 2022. pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a prijave se zaprimaju od 1. svibnja do 31. svibnja 2022.

Pravo na prijave imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Prijavljena pjesma treba imati tekst na nekom od jezika koji se govore na teritoriju bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina, a ovdje su sva pravila: Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu, pjesma mora biti objavljena između 1. srpnja 2021. i 31. svibnja 2022., prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zaklade koje završavaju 31. svibnja 2022. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je uspostavljena je s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovoj umjetničkoj ostavštini, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna, na dan Milanovog rođenja.

O pobjedničkoj pjesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Mile Kekin, autor i frontmen grupe Hladno pivo, Sonja Lončar, pijanistkinja, profesorica i članica LP Dua, Matjaž Manček, urednik glazbenog programa ljubljanske kulturne institucije Kino Šiška, Edo Plovanić, osnivač portala muzika.hr i Dragiša Uskoković Ćima, basist i nekadašnji član EKV-a. Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja bit će nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura.

Pored prijavnog formulara na milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uvjeta natječaja, kao i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Foto: Goranka Matić