Grammyjem nagrađeni Imagine Dragonsi imaju novi album “Origins”!
9. studenoga 2018.
Music Box (11094 Članci)
Podijeli

Grammyjem nagrađeni Imagine Dragonsi imaju novi album “Origins”!

Popularni američki alt-rockeri objavili su četvrti studijski album! Bend je na albumu surađivao s prvoklasnim imenima koja su zaslužna za produkciju pjesama najvećih glazbenih zvijezda današnjice – to su Joel Little (Lorde), Mattman & Robin (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) i John Hill (Florence + The Machine).  

„Kad radimo na novoj glazbi, to radimo bez ikakvih granica i pravila. Željeli smo donijeti nešto novo ali i dalje ostati vjerni našim glazbenim korijenima”, izjavio je frontmen benda Dan Reynolds, poznat po svojem jedinstvenom glasu, ali i humanitarnom djelovanju.

Bend je i na ovom albumu ostao dosljedan svojem prepoznatljivom zvuku – jedinstvenom spoju rocka, hip-hopa, popa I folka, a to su potvrdili singlovima “Zero” i “Natural”, od kojih je potonja provela više od pet tjedana na prvom mjestu Billboardove Rock Airplay ljestvice. Za nju je snimljen i videospot, koji se u manje od tri mjeseca užurbano bliži broju od 100 milijuna pregleda.

„Origins“ stiže nepune dvije godine nakon albuma „Evolve“ koji je postigao dvostruku platinastu nagradu i skupio 8 milijardi streamova. Bio je i nominiran za nagradu Grammy, te su se čak tri njegova singla našla na prvom mjestu Billboardove Alternative ljestvice („Believer“, „Thunder“, „Whatever It Takes“).

Imagine Dragons dolaze iz Las Vegasa, a milijune su fanova osvojili svojim prvijencem „Night Visions“. Album je objavljen 2012. godine, te se na njemu našao Grammyjem nagrađeni singl „Radioactive“, čiji spot trenutno broji skoro milijardu pregleda i koji je svojevremeno bio najslušanija pjesma na Spotifyju. S 40 milijuna mjesečnih slušatelja, bend se nalazi na osmom mjestu najslušanijih izvođača na spomenutoj glazbenoj platformi.

„Origins“ – popis pjesama:
Natural
Boomerang
Machine
Cool Out
Bad Liar
West Coast
Zero (From the Original Motion Picture “Ralph Breaks The Internet”)
Bullet In A Gun
Digital
Only
Stuck
Love
Birds
Burn Out
Real Life