Matteo Cetinski se nakon 20 godina vraća na glazbenu scenu
14. studenoga 2018.
Music Box (11142 Članci)
Podijeli

Matteo Cetinski se nakon 20 godina vraća na glazbenu scenu

Vijest da se Matteo Cetinski vraća na glazbenu scenu iznenadila je mnoge, ali i naišla na veliko odobravanje.

Prije 25 godina publiku je osvojio hitovima “Arrivederci Signorina” i “Vesele djevojke” koji su ga odmah lansirali među vrh tadašnje estrade, a s istim albumom nominiran je za debitanta godine na Porinu. Nekoliko godina kasnije, povukao se sa glazbene scene, posvetio obrazovanju, ali glazba mu je oduvijek bila prava ljubav.

Da su njegove pjevačke sposobnosti neupitne, pokazao je prošle godine kada je bio jedan od kandidata u showu „Tvoje lice zvuči poznato“. Njegova imitacija Gorana Bareta u pjesmi ‘Teške boje’ ocijenjena je kao jedna od najboljih imitacija u povijesti tog showa. U showu je nastupom Werather Girls ‘It’s Raining men’ i ‘Ti si mi u krvi’ Zdravka Čolića mnoge iznenadio opsegom svog vokala koji u pjesmama s početka karijere nije bio toliko očit.

Članovi žirija tada su ga poticali da nastavi svoj glazbeni put, a on je to napokon i učinio.

U režiji Paola Gentilinija, u Black Rock Desertu u Americi (blizu lokacije gdje je Madonna snimala spot ‘Frozen’), Matteo je snimio spot za svoj povratnički singl „Stopimo boje“.

Premijera spota je uskoro, a već je dostupa teaser video:

Nit vodilja kroz sve te godine za Mattea je bila ‘ostati slobodan’ i raditi sve za što osjeti potrebu. Neprestane promjene, izazovi te učenje novih vještina i putovanja svijetom bili su pokretači ovog svestranog kreativca. Sada možemo reći da je na neki način krug zatvoren ponovnim vraćanjem na glazbeno stvaranje nakon punih 20 godina.

“Bio sam premlad da bi znao sto sam i tko sam, a i želio sam još svašta”. – rekao je Matteo nakon što je devedesetih godina prekinuo glazbenu karijeru i posvetio se obrazovanju.

Nakon završetka Masovnih komunikacija primljen je na magistarski studij na najprestižnijem fakultetu Medijskih Znanosti ‘New School University’ u New Yorku gdje je, između ostalog, radio na NBC-u uz ekipu kultne emisije “Saturday Night live”. Povratkom u Hrvatsku otvara vlastitu producentsku kuću i bavi se TV produkcijom, a istovremeno predaje na fakultetima ZSEM i VERN u Zagrebu.

Foto: Paolo Gentilini