Poznati prvi detalji drugog ZEZ festivala u KSET-u!
23. studenoga 2018.
Music Box (7405 Članci)
Podijeli

Poznati prvi detalji drugog ZEZ festivala u KSET-u!

Iz KSET-a će na proljeće ponovno dopirati neki čudni zvukovi. Drugo izdanje ZEZ Festivala će od 10. do 14. travnja 2019. godine iznjedriti raznorodni program i vrhunsko zezanje sa zvukom.

Zavod za eksperimentalni zvuk je koncertni program koji je proteklih pet godina nastojao biti utočište za drugačiju glazbu i njezine ljubitelje. ‘Slušaj drugačije’ je ideja vodilja u organizaciji koncerata koji iskaču iz uobičajenog formata jazza, punka, metala ili elektronike, ali ipak predstavljaju sve to. Od prve večeri s Colinom Stetsonom, neki od najvećih glazbenika/ca avangardnog jazza ostavili su svoj znoj na KSET-ovim daskama. S druge strane, na istoj pozornici je energični japanski duo Group A čekićem udubio ozvučene ljestve pri izvođenju performativnog elektro-punka.

Eksperiment i improvizacija uporno se bore protiv dosade. Improvizacija je igra u kojoj nikad ne znaš što ćeš dobiti, zbog čega je ZEZ – iskustvo. U prodaji su zato do kraja godine early bird ulaznice za ZEZ Festival koje služe upravo tome. Dođi baš zato što ne znaš što te čeka. Prekrij oči i otvori uši.

ZEZ festival u KSET-u – sve samo ne “ZEZa”!

Sljedeće proljeće slušamo drugačije!

Festivalske ulaznice možeš nabaviti po early bird cijeni od 50 kn isključivo u KSET-u do kraja 2018. godine ili do isteka zaliha. Od početka 2019. godine počet ćemo objavljivati izvođače i ostatak programa. U novoj godini će festivalske ulaznice koštati 120 kn do 10.2., a nakon toga 160 kn.

No, to ne znači da se preko zime opraštamo od ZEZ-ovih koncerata jer nas putem čeka još pokoje neobično zadovoljstvo.

Foto: Nikola Knežević