IZVJEŠĆE/FOTO: Buđenje promoviralo novi album u polupraznoj Tvornici kulture!
1. prosinca 2018.
Nikola Knežević (2521 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Buđenje promoviralo novi album u polupraznoj Tvornici kulture!

Iako je riječ o vrlo dobrom srednjestrujačkom bendu koji često završava na top listama najvrćenijih radijskih pjesama, iz nekog razloga živi nastupi Buđenja ne privlače respektabilan broj publike.

Veliki pogon Tvornice kulture bio je podijeljen na pola velikim zastorom i tek oko 100 posjetitelja, među kojima i brojni glazbenici i prijatelji benda, došlo je podržati Buđenje na promotivnom koncertu povodom objave novog studijskog albuma “Samo ti, samo ja”. Da stvar bude gora ni razglas nije bio nešto perfektan, a i light je bio loš, barem za nas fotografe. U određenim trenucima, poput otvaranja samog koncerta bend nije vokalno bio na zadatku, što se dogodilo u još par trenutaka tijekom koncerta, iako bi glazbeno mogli dobiti vrlo dobru ocjenu. Definitivno je bio bolji susret s Buđenjem na velikom koncertu u Boogaloo-u prije nešto manje od godinu dana. No, i tada su imali sitni problem s odazivom publike.

Tijekom skoro dvosatnog koncerta izveli su manje-više sve svoje uspješnice, od onih prvih poput “Kosti i tilo”, “Sad bi sve ponovija” i “Zašto”, pa sve do hitova koji su proteklih godina bili zastupljeni u radijskom programu, “Ne govori više”, “Samo ti, samo ja” ili obrade velikog hita Dine Dvornika “Misliš da sam blesav”. Po meni je ipak highlight večeri bio trenutak kad su gosti stupili na pozornicu i dali jedno dodatno osvježenje. Redali su se Damir Kedžo, Boris Hrepić Hrepa na usnoj harmonici, Lara Antić i Hrvoje Prskalo (producirao nekoliko pjesama na novom albumu) iz Bang Banga i košarkaš Dino Rađa, ovog puta u ulozi lead gitare. Posebno zanimljiva je bila obrada hita “Tush” grupe ZZ Top gdje je Lara vokalno rasturila i ukrala show, a ništa manje zanimljiv nije bio ni Hrvoje koji je skoro u originalu otpjevao “Highway to Hell” grupe AC/DC. No, ni to nije moglo previše zagrijati publiku koja se čak i odmaknula od ograde te iz 5. reda gledala i slušala.

Šteta, jer Buđenje ovo nije zaslužilo i koliko god razmišljao o tome da pokušam u njihovoj glazbi pronaći neke greške u koracima, nisam uspio u toj zadaći. Radijski su mi uvijek bili odlični, čak sam i tijekom svoje radijske karijere često puštao njihove hitove, ali očito da živa svirka nije dovoljno napeta publici, iako nema razloga tome. Članovi benda su individualno odlični glazbenici i sjajno se snalaze u svojim ulogama, kao i određenim side projektima koji uživaju u popularnosti. Možda im treba još više svirki tijekom godine, da ih šira publika bolje shvati, onako kako ih shvaća slušajući njihove brojne hitove na radiju.

Foto: Nikola Knežević