[COLUMN/KOLUMNA] Mind the Gap by Sara Al Hamad: All the party people!/Samo zabava!
10. prosinca 2018.
admin (58 Članci)
Podijeli

[COLUMN/KOLUMNA] Mind the Gap by Sara Al Hamad: All the party people!/Samo zabava!

[tabby title=”ENG”]

All the party people!

Having a job in London in December is a two-word horror story – Christmas parties. There are parties you have to attend because they are your clients’. Then there are some you have to attend because they are your business partners’. And then of course there is your own Christmas party, which you have to attend by default. So you go running around like a headless monkey, trying to make everyone happy and have a private life at the same time. It’s all fun and games until you realise December has 21 days left and you are already plumb tuckered out!

Xmas party essentials by Betsy’s Closet Swap Shop

Remember how in one of my first columns I mentioned an app called Daisie? Well, they also threw a party last week- Daisie 100: growth. The event was held in a small, industrial space in Shoreditch and it showcased the work of Daisie community. From photography to interesting installations, it was very nice to see all the young creatives working together on developing their talents.

Besides the exhibition, there were also 4 musical performances by LCYTN, Mag, Yiigaa and Silky. I particularly enjoyed Yiigaa, a young musician from Brixton, London who recently released a new EP called Blue Rivers in My Wrist. It’s hard to say what genre her music is, but I guess I would go with soul, even though it has this modern twist in it which gives it a nice r&b flair.  While listening to her sing, I noticed a Badu presence in her voice that is kind of addictive. Unfortunately, I had trouble hearing it clearly because the sound at the party was horrible. I guess they didn’t let the sound technician in because he forgot to RSVP. Anyway, since Spotify can only give me that much, I will just have to come to her next gig in order to make my final judgment, but honestly, so far it’s quite good.

And so comes Saturday. The day I will get to have a proper night out in London, finally. It was so good, you have no idea how much I had to force myself to sit down and write this column. Walking towards the venue, which was at the centre of the punk and New Romantic music scenes of the 70s and 80s, a building that was once home to the infamous club called The Fridge, and today it’s rebranded as Electric Brixton. The name of the event I was attending: Claptone presents The Masquerade. And a masquerade it was. People walking around looking like plague doctors, beautiful dancers all in fire and feathers ruling the stage, utmost joy everywhere. It all felt like a Hollywood movie, the only difference being it was real.

Credit by Alvaro Puerto

Unfortunately, I was too overwhelmed to take pictures, so if you missed my Instagram story, you will just have to use your imagination. Claptone is an awesome techno/house DJ from Germany. His sound is shamanistic, dark and twisted and it takes you places. If you have a chance, definitely go to his show! For this event he had some friends performing with him: Riva Starr, Hilton Caswell and Franky Rizardo, better known as my electronic romance. I don’t know what’s up with me and Dutch DJs, but lately everytime I like a random DJ he is from Holland. Anyway, I was sad I didn’t get to see him perform on the Amsterdam Dance Event, so hearing him live now made me quite happy especially because he was amazing and it’s not just my hormones. Honest!

Credit by Hannah Welsh

Instead of my usual song of the week, please enjoy a performance by Erykah Badu on this years’ Soul Train Awards, brought to my attention earlier today. You might think you don’t have 20 minutes to watch it, but find it. It’s so worth it! Until next week, ta-ta!

[tabby title=”HR”]

Samo zabava!

Imati posao u Londonu tijekom prosinca je dvosjekli mač zvani božićni partyji. Imate zabave na kojima se moraš pojaviti zato što su u pitanju tvoji klijenti. A onda postoje i oni na kojima moraš biti jer su u pitanju tvoji poslovni partneri. I onda, naravno, imate i svoje vlastite božićne zabave na kojima moraš biti „po defaultu“. Pa tako letaš okolo kao bezglavi majmun samo kako bi sve mogao usrećiti i u isto vrijeme uspješno vodio privatni život. Sve je to zabavno dok ne shvatiš da prosinac ima još 21 dan, a već si dovoljno lud.

Xmas party essentials by Betsy’s Closet Swap Shop

Sjećate li se da sam u jednoj od svojih prvih kolumni spomenula aplikaciju pod nazivom „Daisie“? Upravo su oni organizirali zabavu prošlog tjedna – „Daisie 100: growth“. Događaj se odvio u malom industrijskom prostoru u Shoreditchu i tamo je prikazano što sve radi Daisie zajednica. Od fotografija do zanimljivih instalacija, bilo je vrlo lijepo vidjeti sve te mlade kreativce kako rade zajedno i razvijaju svoje talente.

Pored izložbe organizirane su i četiri glazbene izvedbe od strane LCYTN, Maga, Yiigaae i Silkyja. Djelomično sam uživala u mladoj glazbenici iz Brixtona (London), Yiigaa, koja je nedavno objavila novi EP „Blue Rivers in My Wrist“. Teško je reći o kojem je žanru riječ, ali pretpostavljam kako bi ga opisala kao soul, iako je bilo i modernog zaokreta u kojem se osjetio fini R&B. Dok slušam kako pjeva primijetila sam prisutnost Erykah Badu u njezinom glasu koja je nekako ovisna. Nažalost, teško sam je mogla uopće čuti jer je razglas na zabavi bio užasan. Pretpostavljam da nisu pustili tehničara unutra jer je zaboravio odgovoriti na poziv. U svakom slučaju, a s obzirom da mi Spotify ne nudi mnogo opcija, morat ću otići na sljedeći njezin koncert kako bi donijela konačni sud, ali iskreno za sada je to vrlo dobro.

I tako je došla subota, dan kad ću se morati dostojno provesti vani u Londonu, konačno. Bilo je tako dobro i nemate uopće pojma koliko sam se morala natjerati da sjednem i pišem ovu kolumnu. Hodajući prema klubu, koji je bio u središtu punk i new romantic glazbene scene 70-ih i 80-ih godina, zgradi koja je nekada bila mjesto legendarnom klubu The Fridge, a danas je preimenovana u Electric Brixton. Naziv događaja na koji sam išla je bio: „Claptone predstavlja The Masquerade“. I doista je bila maskarada. Ljudi hodaju okolo kao liječnici kuge, prekrasne plesačice plešu u vatri, a perje vlada pozornicom – radost posvuda. Sve je izgledalo kao da smo u nekom hollywoodskom filmu, a jedina razlika je bila što je ovo stvarnost.

Credit by Alvaro Puerto

Na sreću, bila sam previše oduševljena da bi fotkala, tako da ako ste propustili moj Instagram story, morat ćete koristiti svoju maštu. Claptone je nevjerojatan tech house DJ iz Njemačke. Njegov zvuk je šamanski, taman i uvrnut i odvest će vas na neko lijepo mjesto. Ako imate prilike, definitivno posjetite njegove nastupe. Za ovaj događaj ugostio je i neke svoje prijatelje, Riva Starra, Hiltona Caswella i Frankyja Rizarda, poznatiji kao moja elektronička ljubav. Ne znam što je sa mnom i nizozemskim DJ-ima, ali u zadnje vrijeme kadgod mi se sviđa neki DJ, ispostavi se da je iz Nizozemske. Uglavnom, bila sam tužna što nisam vidjela njegov nastup na Amsterdam Dance Eventu, tako da sam sada bila sretna što sam ga uspjela uhvatiti pogotovo zato što je bio fantastičan i to ne govore moji hormoni. Iskreno!

Credit by Hannah Welsh

Umjesto moje uobičajene pjesme tjedna, uživajte u nastupu Erykah Badu na ovogodišnjim Soul Train nagradama, a koji mi je došao na um ranije danas. Možda mislite da nemate 20 minuta za ovaj video, ali pronađite ih. Totalno vrijedi! Do sljedećeg tjedna – ta-da!

[tabbyending]