#nedamoblues: Odvojite malo vremena za Blues
11. prosinca 2018.
Boris Abramović (281 Članci)
Podijeli

#nedamoblues: Odvojite malo vremena za Blues

Kako se sada čini, Vojko V. i Repetitor mogli bi biti posljednji izvođači u legendarnom orahovačkom klubu Blues.

“ …Kako kažu, 31.12.2018. Blues bi trebao zauvijek zatvoriti svoja vrata u prostoru u kojem ponosno stoji već 29 godina. Ne zato sto Blues tako želi, nego zato što pojedinci u gradu Orahovici tako žele. Preživio je rat, preživio je sve nedaće koje je nosilo vrijeme, ali ne daju mu preživjeti neki ljudi koji ne žele mjesto u kojem generacije odrastaju i stasaju u ljude koji misle svojom glavom. 29 godina Blues je predstavljao nepokoreni duh, njegovao urbanu kulturu i glazbu u vrijeme kada su mnogi poklekli i zbog većeg profita ili nečeg drugog okretali se pošasti zvanoj “cajke”. Ima li potrebe nabrajati svu silu imena koja su kroz sve te godine prošla kroz Blues? Let 3, Psihomodo Pop, Dino Dvornik, Edo Maajka, Atomsko sklonište, Prljavo kazalište, Repetitor i brojni drugi veliki i mali bandovi i umjetnici, poznati svima ili samo nekima nastupali su u ovom klubu. Tu su prikazane izložbe, prezentacije, putopisi, održavani turniri i kvizovi. To je mjesto gdje smo učili život…“

Nakon 29 godina rada, njegovanja urbane kulture, nepokorenog duha, otpora i bunta, Blues je pred zatvaranjem svojih vrata. OVDJE možete naći peticiju kojom je još uvijek moguće učiniti promjenu… Potpišite peticiju i dajte podršku inicijativi da Blues ostane u prostoru u kojem ga poznaju generacije. 

Želimo da i neki novi klinci upoznaju duh Bluesa. 29 godina Blues je bio tu za nas, a sada budimo mi za Blues! I zato na kraju, potpišite peticiju, dođite na Božićno Rokanje 2018. uz Vojka V. i Repetitor 21. i 22. prosinca, i podržite Club Blues u Orahovici.