“Bez riječi”, nova pjesma Fluentesa za Zagrebački festival!
12. prosinca 2018.
Nikola Knežević (2606 Članci)
Podijeli

“Bez riječi”, nova pjesma Fluentesa za Zagrebački festival!

Dobitnici glazbene nagrade Porin u kategoriji: “Najbolji novi izvođač”, grupa Fluentes, će u siječnju 2019. godine, po drugi put, nastupiti na Zagrebačkom festivalu s pjesmom “Bez riječi”.

Za pjesmu “Bez riječi” iz benda kažu da je smišljena i napisana na probi u par minuta dok su oni ozbiljno i duboko radili nešto drugo.
“Tako nam je najdraže. Volimo te neočekivane trenutke u stvaranju, kada nas iz mrtvog kuta udari i sva petorica budemo poneseni onim ludim stvaralačkim zanosom.” – poručili su dečki iz benda.
„Bez riječi“ je snimana u studiju Željka Nikolina u Osijeku, a na pratećem video broju radio je redatelj Josip Grizbaher i već provjerena ekipa iz „Cinematic Studio“.
Spot na jedan osebujan način otkriva tajne stihova, minimalistički, a opet s puno emocija i nevjerojatne atmosfere za koju je posebno zaslužna Ana Marija Lendić koja je profesionalno izdržala sate rada na temperaturi ispod nule.

“Početkom ove godine imali smo sjajno iskustvo sa Zagrebačkim festivalom i s pjesmom „Napokon“ pa smo sad odlučili poslati ovu pjesmu – i lagao bih kad bih rekao da nismo očekivali prolaz. Ova pjesma ima onu neku posebnu zaigranost u strofi i raskoš i dostojanstvo u refrenu. Svaki stih ima svoju skrivenu poruku i najviše volim zamotati temu u nešto što moraš poslušati više puta, možda i pročitati tekst bez glazbe, kako bi shvatio što se krije u svakom stihu.”– izjavio je Goran Bošković.