Drukčija Badnja večer za kraj proslave 50 godina Jabuke uz Zarkoffa i Felvera
20. prosinca 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Drukčija Badnja večer za kraj proslave 50 godina Jabuke uz Zarkoffa i Felvera

Kraj je slavljeničke godine za Jabuku i slijedi nam posljednji u nizu koncerata kojima obilježavamo  50-u godišnjicu najstarijeg zagrebačkog kluba.

Dugo se još prepričavala prošlogodišnja Badnja večer kad su Zarkoff i Felver upriličili pravu glazbenu misu i neobuzdan ples do osvita božićnog jutra. Momčad koja dobiva ne mijenja se. Über Eden vraća se i ovog Badnjaka u punom sjaju i istom sastavu.

 Štoviše, Zarkoff će usred velike europske turneje samo u Zagrebu odsvirati svoj gitarski post punk materijal, koji će se sjajno uklopiti u mračni ambijent Jabuke. Sisački je glazbenik nedavno za novosadsku Etiketu 4 objavio EP Autoamputation, kojeg tijekom prosinca promovira na čak 15 koncerata u Austriji, Češkoj, Poljskoj, Njemačkoj, Belgiji i Srbiji. Za razliku od elektroničkog live acta u ostatku turneje, na Jabukovcu će svoju kombinaciju electra, techna, EBM-a i post punka uz ritam mašinu i kompjuter zasvirati i na gitari.

Stari glazbeni znalac Felver iz sebi uobičajenih house i techno ritmova bez problema prelazi u electro pop, EBM ili sinth pop vode. Protekla dva Badnjaka uživali smo u njegovim energičnim i nerijetko žestokim kombinacijama remixeva i extended izdanja poznatih stvari, koje su publiku tjerale na neprestani pokret. I za ovu priliku priprema sličan nastup upotpunjen mračnijim bojama techna.

Dvojica majstora hrvatske elektroničke scene najavljuju provod u drukčijem božićnom ugođaju koji će zadovoljiti ne samo već udomaćene posjetitelje Jabuke nego i svakog zadrtog štovatelja plesnih partyja elektroničke scene.