IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakularni Il Volo raspametio publiku u Areni Zagreb!
22. prosinca 2018.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Spektakularni Il Volo raspametio publiku u Areni Zagreb!

Operna pop senzacija iz Italije, Il Volo, prvi put nastupili su u Hrvatskoj pred oko 5000 obožavatelja

“Hvala Zagrebe, ovo je bila fantastična večer i sigurno se vidimo i iduće godine”, zahvalili su se dečki iz Il Vola oduševljenoj publici na kraju koncerta u zagrebačkoj Areni. Bariton Gianluca Ginoble (23) te dva tenora Piero Barone (25) i Ignazio Boschetto (23), spektakularan nastup u najvećoj hrvatskoj dvorani otvorili su pjesmom Nessun Dorma.

Slavni trio na pozornici je pratio mađarski Gyor Philharmonic Orchestra kojim je ravnao slavni dirigent Marcello Rota. Talijanski sastav otpjevao je neke od svojih najvećih hitova uključujući i one koje su svojedobno izvodila Tri tenora poput “Caruso”, “O sole mio”..

Dobro raspoložena publika pljeskom je ispratila svaku njihovu pjesmu, a kad su zapjevali “Volare” i svoj najveći hit “Grande amore”, mnoštvo fanova spontano se okupilo ispred pozornice gdje su zaplesali I fotografirali se sa svojim idolima. Simpatični trio otkrio nam je kako im je ovo bio jedan od najdražih koncerata ove godine.
– Nastupom u Zagrebu završili smo ovogodišnju turneju. Ovo je bio jedan od posebnijih nastupa i prekrasna uvertira za nadolazeće blagdane – rekao je Gianluca dodajući kako ih sljedeće godine čeka nastavak turneje, a posebno se vesele nastupu na prestižnom talijanskom festivalu Sanremo. Ondje su pobijedili 2015. godine s hitom Grande Amore s kojim su predstavljali Italiju na Eurosongu gdje su osvojili treće mjesto.

Nasljednici Tri tenora, kako ih nazivaju, izvanrednim nastupom u Areni pokazali su zašto su jedan od najboljih sastava na svijetu, a zagrebačka publika, kako sami kažu, jedna je od najboljih pred kojom su nastupali.

Foto: Goran Jakuš