Hip hop heroji Homeboy Sandman i Edan stižu u Vintage!
31. prosinca 2018.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Hip hop heroji Homeboy Sandman i Edan stižu u Vintage!

MC/DJ mađioničarstvo. MC će katkad biti DJ, a DJ ponekad MC, a nekad i MC i DJ istovremeno! Rappin & cutting. Opis može zvučati čudno, ali je izvedba uživo spektakularna!

Homeboy Sandman i Edan, hip hop heroji radničke klase. Ne samo jer ne pokušavaju prodati muda pod bling, već zato što su uzoriti zanatlije. Edan je nadstandarni DJ i producent, a Homeboy Sandman i on su obojica nevjerojatni reperi koji rimama mogu zaplesti jezik i teksaškom licitaru šampionu.

Ovi umjetnici retoričke lirike dolaze u Zagreb promovirati album „Humble Pi“. Iako su već ranije surađivali, ovo im je prvo službeno zajedničko izdanje. Kao i na samostalnim pločama, album je prepun minuciozno razrađene verbalne gotike. Nema nezgrapnih viškova, nema lošeg kolesterola. Samo tetive, mišići i ogromno srce. I stil! Kakav stil! A tek kako sve izgleda izvedeno uživo! Las Vegas je Bandićeva fontana prema ovom liveu. Tko je bio na samostalnim nastupima Edana i Homeboya Sandmana u Ljubljani ranijih godina, zna na što mislimo.

Ako tko utjelovljuje sukus pekulijarnosti, onda su to Boy Sand i Edan. Neopterećeni poput Jeffreya „The Dude“ Lebowskog, samouvjereni poput Rudya Raya Moorea i neponovljivi poput Rammellzeea.  HS-a stalno pitaju zašto ne nastupa s bendom. Ovaj MC tvrdi da mu je DJ dovoljan. I onda nađe suradnika u Edanu, DJ-u i MC-u, kojeg se teško može kategorizirati. I sada obojica stižu u Zagreb. Bez zlatnih lanaca. Bez grillova i facijalnih tatuacija. Bez pištolja. Jedini krom će biti onaj na gramofonu. Čak su raskrstili i s internetom. Samo hip hop. A misliš da poznaš hip hop? Nemaš pojma dok ne vidiš ovaj nastup.

Koncert je na rasporedu 19. veljače u Vintage Industrial Baru, a informacije o ulaznicama stižu uskoro.

Foto: Carl Cornelius