Ponovni gosti Zagreba, islandski Vök, objavili novi singl “Erase You”
14. siječnja 2019.
Nikola Knežević (2799 Članci)
Podijeli

Ponovni gosti Zagreba, islandski Vök, objavili novi singl “Erase You”

Sjajni islandski electro dream pop band Vök objavio je novi singl “Erase You” s nadolazećeg albuma i ususret povratku u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 14. veljače.

Novi singl je prava electro-pop himna koja pokazuje zavodljiv glas Margrét Rán, zaigrane synthove, te je još jedna potpisna pjesma ovih Islanđana koja se lako ureže u pamćenje. “Erase You” se bavi klišejima izgubljene ljubavi, a priča o idejama koje se motaju po glavi kada ste nezdravo opsjednuti drugom osobom. Rješenje je da obrišete ljude, kaže Margrét, a iako je danas lako nekoga ukloniti s društvenih mreža, nikada ne možete u potpunosti ukloniti osobu iz svog pamćenja.

Singl je skinut s novog albuma “In The Dark” najavljenog za 1. ožujka, a s njega su već objavljeni “Night & Day”, “Autopilot”, te “Spend The Love”. Novi album sadržava 11 pjesama koje dublje istražuju pop zvuk, sniman je u kućnom studiju benda u Londonu, a svaka pjesma ima vlastiti karakter i temu čime se daje dodatno iskustvo.

Brojeći 15 milijuna streamova po raznim platformama, sve popularnija islandska trojka u sklopu velike europske turneje vraća se u Tvornicu na jedini nastup u regiji. Prošlo je godinu dana od premijernog dolaska u isti klub, a mediji su već tada predvidjeli da je počela romansa između benda i hrvatske publike, te da je zaista nešto magično u glazbi koja dolazi s tog otoka. Fantastična svirka uživo pokazala se kao najveći adut benda koji novo gostovanje zakazuje ususret objave novog albuma.

Njihova glazba opisuje se kao dream-pop/indie-electro, sastavljen od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Predvođen sjajnim vokalom Margrét Rán, Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, ali islandski bend stvara glazbu s vlastitim potpisom.

Nakon dva EP-a, jednog albuma, koncertnih i festivalskih nastupa po Europi i osvajanja hordi novih fanova sa svojom kombinacijom sanjivih electro dionica i melodičnih vokala, Vök je na turnejama po Europi pratio Goldfrapp, Asgeir i Editorse, nastupao na festivalima poput Roskilde, Green Man, Iceland Airwaves i Into the Woods, kao i po SAD-u. Pokazali su da zaista imaju sjajan potpisni zvuk koji prezentiraju svijetu i da je veliki interes za bendom potpuno opravdan.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 70 kn, a na dan koncerta će iznositi 90 kn.
Kupiti se mogu u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.