#svježasrijeda predstavlja Marka Diamonda i njegov spoj elemenata popa i rocka
23. siječnja 2019.
Music Box (7094 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda predstavlja Marka Diamonda i njegov spoj elemenata popa i rocka

U našoj tjednoj rubrici #svježasrijeda predstavljamo vam interesantna nova glazbena imena iz Universal Music kataloga, za koja vjerujemo da će plijeniti pažnju publike u narednom razdoblju. Naš odabir za ovu srijedu je – Mark Diamond.

Njegova glazba na jedinstven način spaja elemente pop i rock glazbe. Takva žanrovska višedimenzionalost i šaputav falsetto, kombinacija je od koje se teško odvojiti već nakon prvog slušanja. On je Mark Diamond, a debitantski singl kojim nas je osvojio nosi naziv „Steady“:

“Glazbenicima se često događa da usred skladanja dobiju inspiraciju za nešto novo. To se dogodilo i nama – radili smo na potpuno drugoj pjesmi, izgubili se u trenutku i napravili ‘Steady’. Singl smo snimili u jednom danu, ne postoji bolji osjećaj nego kad se to dogodi. Pustili smo da pjesma nastane prirodnim tokom, vođeni neobjašnjivom energijom koju smo tada stvorili u studiju.“, objasnio je mladi glazbenik.

Pjevač se kroz „Steady“ suočava s univerzalnim ljudskim iskustvom – izgubljenom ljubavi. Emocije satkane u tekstu uspješno su prenesene u instrumentalni dio, za što je zaslužan producent Richard Craker (DNCE, Alma). Pjesma je popraćena podjednako nostalgičnim Lyric videom, za kojeg je zaslužan Sky Jason Shields (Jessie J, Beck, Ceelo Green):

Mark Diamond rođen je prije 25 godina u američkom gradu Seattleu. Odrastao je slušajući glazbenike kao što su Tom Petty, R. E. M., Robbie Williams i The Beatles. Prije nego je u potpunosti odlučio posvetiti se glazbi, radio je kao konobar. To mu je iskustvo pokazalo koliko je predanosti potrebno kako bi mogao slijediti vlastite snove. Studentske je dane uglavnom provodio uz klavir, instrument za kojeg je vezan i njegov idol – Chris Martin. Diamond je posljednjih nekoliko mjeseci proveo u Los Angelesu radeći na glazbi, za koju kaže da ima samo jednu svrhu – učiniti ljude sretnima.

Foto: Aleigh Michelle