Peter Jackson redatelj dokumentarnog filma o nastanku albuma “Let It Be” The Beatlesa
2. veljače 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Peter Jackson redatelj dokumentarnog filma o nastanku albuma “Let It Be” The Beatlesa

“Let It Be” je posljednji album legendarnih Beatlesa objavljen 1970. godine. Dokumentarni film Petera Jacksona pratit će snimanje albuma i suradnju Paula McCartneya, Ringa Starra, Yoko Ono Lennon i Olivije Harrison. 

Autor filmskog serijala “Gospodar prstenova”, Peter Jackson, u svojim rukama ima 55 sat neobjavljenih snimaka benda, a koje su bile namijenjene za dokumentarac “Let It Be” Michaela Lindsaya-Hogga 1970. godine. Snimke će biti restorirane i renderirane u modernoj kvaliteti. Jackson kaže da snimke otkrivaju apsolutno suprotno tezama da su tadašnje tenzije između članova bile visoke i da su se iz tog razloga The Beatles i raspali mjesec dana prije nego što je album objavljen.

“Laknulo mi je kad sam otkrio da je realnost dosta drugačija od mita”, rekao je Jackson i dodao, aludirajući na naobjavljene snimke, kako je riječ o nevjerojatnom povijesnom blagu. Rekao je kako je sada shvatio da stvaranje pjesama, koje su kasnije postali klasični hitovi, nije samo fascinantno nego i zaista zabavno, uzbuđujuće i iznenađujuće intimno.

Film je trenutno u produkciji i još nema datum izlaska.