Novo jazz izdanje gitarista Brune Mičetića koji je za ovu prigodu okupio kvintet!
9. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Novo jazz izdanje gitarista Brune Mičetića koji je za ovu prigodu okupio kvintet!

Domaća jazz scena bogatija je za još jedno sjajno izdanje u režiji Brune Mičetića i njegovog  Quinteta. Stigao je ‘Capturing the moment’ (Dallas Records).

Bruno nastavlja punom parom, bez obzira radi li se o jazzu ili totalno drugačijem žanru, hard rocku, kojeg razvija zajedno s ostatkom ekipe benda Keops. Uvijek se autorski i svirački daje maksimalno što se i čuje u svim njegovim projektima, a to prepoznaju i vrhunski glazbenici koji s njim surađuju.

Ipak, prvo planiran Sekstet postao je Quintet jer zbog raznih obaveza Gojko Tomljanović ipak nije uspio sudjelovati u projektu. Sam album većinski je sniman live u studiju jednog od najistaknutijih domaćih producenata Srđana Sekulovića Skansija gdje su svi vrsni izvođači: Dado MarinkovićGoran Rukavina,Vojkan Jocić i Joe Kaplowitz oblikovali pjesme Brune Mičetića te su zajednički napravili pitki jazz album s pet odličnih pjesama: Magic of red land | Joyful | Autumn colors | Swing intruder | For your tears

O novom projektu Bruno je rekao: “Album ‘Capturing the moment’ sniman je u jesen prošle godine u studiju Srđana Sekulovića Skansija, a sadrži pet pjesama koju su inspirirane  svakodnevnicom koje me je okruživala, sa svime što mi se dešavalo u životu. Album je snimala ista ekipa s kojom surađujem neko vrijeme (Dado Marinković, Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Goran Rukavina), a radili smo i predhodni ‘Beauty of your  soul’, s time da ovaj album ipak soundovski ima mali odmak od predhodnog ka fusion stilu. 

Na ovom sam albumu želio nekako približiti svoj rockerski izričaj jazzu, probao sam spojiti moje dvije ljubavi, nekako kao da sam ih probao pomiriti. Imao sam odlične glazbenike oko sebe koji su taj moj sound nekako napravili još boljim i ovim putem im svima zahvaljujem.”

Bruno Mičetić ovim albumom još je jednom pokazao širinu i veliki autorsko-svirački potencijal kojim osigurava svoje visoko mjesto na domaćoj jazz sceni i šire. Ovaj će album sigurno biti vrijedan pokazatelj kvalitete domaće glazbe na brojnim gostovanjima Brune Mičetića i Quinteta u Europi, a prema planovima i šire.