Posljednje ZEZ Festival warm-up izdanje donosi avangardni ruski sastav Brom
10. veljače 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Posljednje ZEZ Festival warm-up izdanje donosi avangardni ruski sastav Brom

Posljednje warm-up izdanje ZEZ Festivala 2019. ugostit će jedan od najboljih ruskih sastava pa tako u ponedjeljak, 25. veljače u KSET-u slušamo Brom. 

Moskovski Brom je ubojit omjer slobodne improvizacije, jazza i punka – koncentrirani i gusti avant-jazz s nemilosrdnom ritam sekcijom i uhoparajućim saksofonom. Brom postoji više od 10 godina, a nastao je kao otpor protiv ustajale konformističke naravi tadašnje glazbene scene u Moskvi. Od svog osnutka, Brom eksperimentira s različitim glazbenim izričajima, konstantno unoseći nove elemente u svoj zvuk. Promijenili su nekoliko postava i svaka od njih imala je svoj specifičan zvuk, no ono što nikad nisu mijenjali je ogromna količina energije u nastupu.

Posljednji album “Sunstroke” je dosad najveći i najbeskompromisniji eksperimentalni korak za Brom ili, kako je to free jazz velikan Mats Gustafsson rekao, “One of the most amazing mixes of musical elements I have heard in a long freakin’ time. This music kicks serious ass.” “Sunstroke” je snimio trio Dmitry Lapshin (bas), Anton Ponomarev(saksofon) i Yaroslav Kurilo (bubnjevi), no ubrzo nakon izdavanja pridružuje im se elektronički čarobnjak Felix Mikensky.

U spomenutoj postavi svirat će u KSET-u i pokazati zašto su jedni od najpoznatijih avangardnih umjetnika Moskve.

Ulaznice su u pretprodaji u Dirty Old Empireu i KSET-u po cijeni od 30 kn dok će na dan koncerta cijena iznositi 45 kn.