Ariana Grande debitirala na prvom mjestu Billboarda s novim albumom i ušla u povijest!
17. veljače 2019.
Nikola Knežević (2814 Članci)
Podijeli

Ariana Grande debitirala na prvom mjestu Billboarda s novim albumom i ušla u povijest!

“Thenk U,  Next” Ariane Grande debitirao je prvom mjestu Billboardove top liste 200 najprodavanijih albuma, a ujedno je imala 360 tisuća streamanja ekvivalentnih albumu.

Ovo je ujedno bio i najbolji tjedan po streamovima za jedan pop album i te brojke nitko nije dosegao u više od godinu dana. Ovo je njezin četvrti broj jedan album i drugi broj jedan album na Billboardu u šest mjeseci. Ujedno je prodala 116 tisuća albuma.

No, ima tu još nekih zanimljivih statistika. Naime, Ariana je postavila novi rekord za najstreamaniji tjedan za jedan pop album u povijesti te je prestigla Eda Sheerana koji je s albumom “Divide” imao 126,7 milijuna audio streamanja na zahtjev, dok je Ariana imala strašnih 307 milijuna. Također je imala najveći tjedni stream albuma od svih ženskih izvođača ikada te je prestigla Cardi B koja je s “Invasion of Privacy” imala 202.6 milijuna. “Thank U, Next” je od svih albuma imao deveti najveći tjedni stream, te osmi najveći tjedni debi. Tu je Drake na samom vrhu sa 745,9 milijuna audio streamanja na zahtjev.

Cijenio netko njezinu glazbu ili nje, glazbeni svijet joj se mora nakloniti, pogotovo što je sve ovo postigla u 26. godini života.

Foto: Dave Meyers