Autor plesnih megahitova Tensnake dolazi na A Weekend Block Party
20. veljače 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Autor plesnih megahitova Tensnake dolazi na A Weekend Block Party

Sjajni house producent Tensnake novo je veliko ime A Weekend Block Partyja, koji preuzima house subotu, 30. ožujka, u dvorištu The Garden Breweryja.

Zagrebački festival pod otvorenim nebom vraća se ovog proljeća i to od 28. do 31. ožujka uz četiri dana žanrovski podijeljena na dub i reggae, hip hop, house i soul, a sve to u kombinaciji s craft pivom i hranom, dućanom ploča i merchandisea, otvarajući sezonu događanja pod otvorenim nebom, a ujedno najavljujući ljetne festivale, i sve to u maniri prave kvartovske zabave.

Prvu veliku sezonsku open-air zabavu u Zagrebu otvorit će u četvrtak, 28. ožujka, sjajan line-up dub i reggae izvođača. U sklopu turneje povodom 30 godina djelovanja stižu Zion Train, jedni od najutjecajnijih svjetskih dub sound systema. Jedinstveni su u korištenju live dub miksanja uz pratnju akustičnih instrumenata i izuzetnih vokala, a ovoga puta dolaze s vokalisticom Michelom Grenom. Podršku daju domaći Digitron, najpoznatiji sound system u regiji i prvi u Hrvatskoj, ovaj put u DJ izdanju, zatim Bamwise, kolaboracija petero glazbenika koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu, a zagrijavanje će odraditi mladi Rasta Altitude Sound (R.A.S.).

Petak će obilježiti hip hop žanr i kanadski Skratch Bastid, trenutno od jedan od njegovih najvećih majstora na gramofonima. Uz neusporedivu tehničku vještinu, šesto čulo kada je riječ o odabiru pjesama i zaraznu karizmu na pozornici, omiljeni je DJ svojih kolega, među kojima i DJ Jazzy Jeffa. Uz njega i Nu-Marka (Jurassic 5), te hip hop velikane, Skratch Bastid sjedi  u žiriju trenutno najvećeg DJ natjecanja na svijetu – Red Bull Thre3style. Za njega će publiku zagrijati domaće hip hop poslanstvo Frx, Phat Phillie, Soul Bader i Sinke Fresh.

Subotnja house večer uz Tensnakea donosi pravu plesnu groznicu. M.I.L.E. koji slovi za kultno ime zagrebačke scene, a tu je i rezident Mastersa LukadeLux, te Big Danny Kane koji jamči ples uz funk i disco selekciju.

Zadnji dan A Weekend Block Partyja je nedjelja, a popodnevno druženje režirat će Adriatic Coasting predstavljajući uzdanice istoimene booking i live agencije. Jack Tyson Charles, sin legendarnog Craiga Charlesa, poznatog kao Lestera iz Crvenog patuljka, dolazi uživo u punoj postavi predstaviti svoje jedinstveno viđenje soul glazbe. IVA slovi za jedno od najistaknutijih imena domaće beat scene. Tu je i deep boogie, soul, afro znalac Matija Duić, a priključuju se Nick i Pepi, začetnici Adriatic Coasting radijske emisije, programa i cijelog branda.

Ulaznice

Ulaznice su dostupne u sustavu Entrio.hr. Pretprodajna cijena za sva četiri dana je 250 kuna, 350 na ulazu. Dnevne ulaznice za četvrtak u pretprodaji su po 70 kuna, na ulazu 90 kuna, za petak i subotu 90 kuna u pretprodaji i 120 kuna na ulazu, te za nedjelju 50 kuna u pretprodaji, 70 na ulazu.