Najpoznatiji američki techno DJ, Seth Troxler po prvi put u Zagrebu
20. veljače 2019.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Najpoznatiji američki techno DJ, Seth Troxler po prvi put u Zagrebu

Zagrebački #WELOVESOUND open air festival već je postavio visoke standarde u prethodne dvije godine kada je ugostio neke od najcjenjenijih svjetskih zvijezda na sceni elektroničke glazbe, ali ove godine je pomaknuo i taj limit.

Nakon zvijezda poput Ricarda Villalobosa, The Martinez Brothers, Loco Dicea, Chris Liebinga, Enza Siraguse, Timo Maasa i tINI, da nabrojimo samo par, Sonusov zagrebački festival ugostit će ime svjetskog glasa koje još nikad nije imalo priliku nastupiti pred zagrebačkom publikom.

Seth Troxler osim što je poznat jer je 2013. godine proglašen najboljim DJem na svijetu prema izboru renomiranog časopisa Resident Advisor, svoju globalnu slavu zaslužio je, prema riječima fanova ali i struke, svojim najraznovrsnijim setovima i enciklopedijskim znanjem od ranog Chicago housea i minimal techna do indie rocka i ambijentalne glazbe.

Ovaj Amerikanac, odrastao u Detroitu, sa trenutnim adresama u Berlinu, Londonu i Ibizi, resident je prestižnih svjetskih klubova DC10 na Ibizi, Fabric u Londonu, Trouw u Amsterdamu i Output u New Yorku, ali i vlasnik vrlo uspješnog restorana Smokey Tails u Londonu što otkriva još jednu njegovu veliku ljubav – hranu.

Troxler je posebnu pažnju javnosti privukao 2016. godine sudjelovanjem u humanitarnom pohodu na planinu Kilimanđaro kada je rame uz rame s australijskim neurokirurgom Charlie Teom prikupio 1 milijun dolara za borbu protiv raka mozga.

Uz Setha, na #WELOVESOUND festivalu nastupit će opet miljenica zagrebačke publike, Sonja Mooner. Nakon što je prošle godinje, unatoč ljetnoj kiši, zapalila par tisuća posjetitelja na livadi pored Velikog jarunskog jezera, kako saznajemo, Sonja je i sama poželjela vratiti se u Zagreb. Jedna od tri najpoželjnije DJice svijeta, poznata je po svojim eklektičnim setovima, bogatoj kolekciji gramofonskih ploča i “zaraznoj” energiji koju mogu osjatiti svi posjetitelji na podiju. Tijekom svoje bogate karijere suradjivala je sa velikanima elektroničke glazbe kao što su Ricardo Villalobos, Luciano, Carl Craig te postala član poznate berlinske etikete Perlon.

Od domaćih izvođača, programu će se pridružiti Andrea Ljekaj, nagrađivani producent i međunarodni DJ s izdanjima na glazbenim etiketama Get Physical, Einmusika, Save Us i Selador.  Glazba Andree Ljekaja svirala je dosad na BBC radiju, Boiler Room-u, Burning Man-u, kao i u DJ setovima Joris Voorn-a, Laurent Garnier-a, Maceo Plex-a, Dubfire-a, Dj Harvey-a, Jamie Jones-a, Mandy-a i Noir-a. Šira javnost za Andreu je mogla čuti prošle godine kad je izdan njegov remiks zahrvatsku divu Josipu Lisac.

Otvorenje ljetne sezone u Zagrebu, a ujedno i treće izdanje open air #WELOVESOUND festivala održat će se u subotu, 1. lipnja 2019. godine na Velikom jarunskom jezeru, pored skate parka, s početkom u 16h i trajat će do 5h ujutro nakon čega slijedi sad već tradicionalni, afterparty.

Early bird ulaznice su rasprodane dok su trenutno u prodaji regularne ulaznice po cijeni od 200 kuna. Ulaznice će dan prije festivala i na ulazu iznositi 300 kuna. Ulaznice koje uključuju open air i afterparty, dostupne su u prodaji putem Entrio prodajnih mjesta, a online putem službene web stranice festivala https://we-love-sound.com/tickets/

Foto: Alba Ruperez