#svježasrijeda: Zala Kralj & Gašper Šantl iz susjedne Slovenije predstavljaju EP “Štiri”
20. veljače 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

#svježasrijeda: Zala Kralj & Gašper Šantl iz susjedne Slovenije predstavljaju EP “Štiri”

Ovaj mladi, talentirani i šarmantni electro-pop duo Zala Kralj & Gašper Šantl svojim su jedinstvenim zvukom osvojili susjednu Sloveniju te je upravo njihova pjesma „Sebi“ odabrana kao njihova predstavnica za sudjelovanje na ovogodišnjem Eurovision Song Contestu.

Zala Kralj & Gašper Šantl relativno je novo ime na slovenskoj glazbenoj sceni, a već su s prvim singlovima uspjeli zaplijeniti pažnju javnosti, što dokazuje i činjenica da su odabrani kao slovenski predstavnici na ESC 2019 u Izraleu. A početak njihove zajedničke glazbene priče itekako je interesantan.

Naime, zajedničku glazbu su počeli stvarati 2017. godine, kada su im se putevi isprepleli i doveli do suradnje u prvoj pjesmi „Valovi“. Prije nego su se susreli, oboje su samostalno započinjali prve glazbene korake; Zala je svirala obrade i započela pisati prve autorske pjesme, dok je Gašper učio svirati niz instrumenata od ranog djetinjstva, da bi se kasnije u Pragu školovao za producenta i audio-inžinjera.

Po završetku svog školovanja, odlučio je obići Europu biciklom, i u tom je periodu kreirao niz pjesama, kojima je samo nedostajao savršeni vokal. A upravo je to pronašao kod Zale Kralj – zamijetili su se putem Instagrama, razmjenili glazbene ideje i ubrzo shvatili da su savršeni spoj. Rezultat toga je bila prva pjesma „Valovi“, čija posebnost je pozitivno uzburkala njihovu domaću glazbenu scenu, a publika je pjesmu iznimno dobro prihvatila.

Suradnju su nastavili i predstavili kroz zamijećene pjesme „Baloni“ i „S teboi“, a pažnju javnosti sada zaokupljuju i singlom „Sebi“, koji su premijerno predstavili ovog vikenda na EMA 2019:

Sve četiri pjesme oblikovane su u netom objavljeni EP „Štiri“, koji na najbolji način predstavlja njihovu specifičnost – Gašparovu izuzetnu produkciju electro-pop zvuka, omotanu nježnim Zalinim vokalom i melodijama.

#svježasrijeda playlistu prati na Deezeru: