Oscari ponovno nepredvidivi, a Akademija tipična i dosadna!
25. veljače 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Oscari ponovno nepredvidivi, a Akademija tipična i dosadna!

91. dodjela nagrade Oscar mogla je biti uzbudljiva, ali je u konačnici ispala ponovno dosadna i s neobičnim odlukama zbog kojih će se ljubitelji filma zapitati jesu li nešto krivo gledali u kinu ili ne.

Ispod svih očekivanja članovi Akademiji dodijelili su Oscar za najbolji film “Zelenoj knjizi”, Rami Malek je najbolji glumac, dok je pravda za favorizirajuću “Miljenicu” ispravljena donekle dodjelom Oscara Oliviji Colman za najbolju glumicu. Akademija se iskupila i po nama drugom najboljem filmu godine, “Romi”, koja je dobila Oscara za najbolju režiju fenomenalnog Alfonsa Cuaróna. Očekivano film je dobio nagradu i za najbolju kameru.

Lady Gagi i ekipi otišao je Oscar u ruke za najbolju originalnu pjesmu za “Shallow” iz filma “Zvijezda je rođena”, dok je za najbolju originalnu glazbu Oscara dobio film “Crna pantera”. Najbolji adaptirani scenarij imao je Spike Lee za “Crnog člana Ku Klux Klana”, što je kao i Lady Gagi prvi njegov Oscar. Novo iznenađenje donijela je nagrada za najbolji izvorni scenarij koji je otišao u ruke “Zelenoj knjizi”. Neočekivano je bilo i u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu te je Oscara dobio Mahershala Ali, dok je u ženskoj kategoriji Oscar neočekivano otišao Regini King.  Još jedan poraz “Miljenice”.

Najbolji strani film proglašen je “Roma” što je prvi Oscar za jedan meksički film, a pet zlatnih kipića u šest godina osvojili su Meksikanci.

Dodjelu nagrada Oscar obilježio je i nedostatak voditelja pa su se na pozornici samo izmjenjivale osobe iz svijeta filma koje su potom i najavljivale određene filmove te kategorije.

Sve ostale dobitnike pogledajte OVDJE.