Kultni folk rocker King Dude stiže u Zagreb
28. veljače 2019.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Kultni folk rocker King Dude stiže u Zagreb

U četvrtak 30. svibnja, u Zagreb se vraća KING DUDE – plavooki vrag Mefisto s akustičnom gutarom, odjeven kao Johnny Cash s atmosferičnim glasom. Kao da je pretekao Roberta Johnsona na raskrižju.

U vrijeme kad je američka folk glazba izgubila doticaj sa svojim krvavim korjenima, King Dude je uspio rasvijetliti tamu sa seksom, smrti, ljubavlju, ludošću i Luciferovim svjetlom. Od 2006. godine, njegov predani rock’n’roll je bio i poruka, ali I njegov medij prema publici kojom se obraća svojima grlenim baritonom dok pjeva đavolje stihove koje tako predano kroji. Zahvaljujući brojnim izdanjima, preko Dais, Avant!, Bathetic, Clan Destine, Ván records…, nastupao je i na brojim festivalima, najčešće djeleći pozornicu s velikim Ghostom i Earthom, što je rezultiralo povećanjem fan baze jer nitko, nakon što ga čuje, ne može ne poželjeti još proročke mise.

Stvarajući miks biblijskog prizvuka od izolacije, otkrivenja, nade i spasenja, King Dude je brendirao svoj unikatan brend američke folk rock glazbe u kojoj se isprepliću elementi brit folka, americane, countrya & bluesa, a sve to je s vremena na vrijeme presvučeno teškim ovojima metal prizvuka što rezultira neobičnim modernističkim himnama pop prizvuka. Zvuči kompleksno? Zato ga trebate poslušati uživo. Savršena prilika je upravo 30.5. u Vintage Industrialu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 50 kuna u Vintageu i Dirty Old Shopu.