I glumački svijet zavijen u crno – umro Luke Perry, popularni Dylan iz “Beverly Hillsa”!
4. ožujka 2019.
Music Box (9482 Članci)
Podijeli

I glumački svijet zavijen u crno – umro Luke Perry, popularni Dylan iz “Beverly Hillsa”!

Coy Luther Perry III, poznatiji kao Luke Perry, devedesetih godina je bio glumačka TV zvijezda zahvaljujući angažmanu u jednoj od najpopularnijih tinejdžerskih serija u povijesti, “Beverly Hills, 90210”.

Iako je karijeru započeo glumivši zajedno s Alicom Cooperom u spotu za pjesmu “Be Chrool To Your Scuel” grupe Twisted Sisters, pravu priliku dobio je 1990. godine u seriji “Beverly Hills, 90210”, a nakon dva angažmana u sapunicama. Zanimljivo je kako je trebao glumiti 16-godišnjaka, dok je on imao 24 godine. Petogodišnji boravak u ovoj seriji, te povratak u osmoj sezoni sve do 2000. godine donio mu je status teen idola, iako nije imao pravih angažmana izvan serije. Sjećamo ga se po ulogama u filmovima “Peti element”, “Pobuna” i “Invazija”, a kasnije je imao još nekoliko  uloga u serijama i filmovima, no ništa uspješno kao “Beverly Hills”.

2015. godine na redovnom pregledu ustanovljen mu je rak debelog crijeva, kojeg je prebolio nakon uspješne operacije i promijenivši način života i prehrane. Nažalost, doživio je moždani udar od čijih posljedica je i umro u 54. godini života.