Glazbeni kameleon Roman Flügel sprema trosatni set za jubilarno peto izdanje tanzena
14. ožujka 2019.
Music Box (8497 Članci)
Podijeli

Glazbeni kameleon Roman Flügel sprema trosatni set za jubilarno peto izdanje tanzena

Producent, DJ i suosnivač izdavačke kuće Ongaku Music / Playhouse / Klang Elektronik, Roman Flügel svojim jedinstvenim stilom, idejama, kolaboracijama i solo projektima izdignuo se iz mase i postao jedan od velikana njemačke elektro scene.

Flügel, aktivan od ranih 1990-ih i na sceni preko 20 godina, zasigurno je do sada najveće ime koje će ugostiti Tanzen Kollektiv, ovog petka, 15. ožujka, u omiljenom zagrebačkom Aquariusu na ovom jubilarnom izdanju tanzena.

Flügelov pristup glazbi teško je odgonetnuti. Činjenica je to kojom se on najviše i ponosi. “Volim element iznenađenja”, Flügel kaže o svojoj DJ ulozi, “stoga je teško objasniti što zapravo radim.” Izrastao je u okruženju tradicionalnog techna i housea, a njegovi setovi variraju između lokacija, publike i vremena. Stalna u njegovom svijetu zbilja samo mijenja jest. On je DJ, live izvođač, producent, remixer i vlasnik labela.

Istinski kameleon široke palete glazbenih boja, osoba koja je kroz svoju glazbenu evoluciju protkala više žanrova i alter ega (Alter Ego, Eight Miles High, Soylent Green, Acid Jezus i drugi).

Za Flügelov trosatni set zagrijat će vas vječni zaljubljenik u vinyle i istinski štovatelj dobre glazbe Borut Cvajner, suosnivač vinyl-only labela Vakum Records.  Za zatvaranje plesnjaka zaduženi su tanzen rezidenti Mozer i CET koji će posebno za tu prigodu odraditi B2B nastup, njihov prvi nakon više od 10 godina. Dvojac ponovno združen iza pulta da vam pruži nešto zbilja jedinstveno na petom jubilarnom izdanju tanzena.

Ulaznice po cijeni od 135kn potražite u sustavu Entrio. Ukoliko ostane ulaznica, organizatori će otvoriti i prodaju na vratima kluba po cijeni od 150 kn.

Foto: Nadine Fraczkowski