K-Pop scena na koljenima zbog velikog broja seks skandala!
17. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

K-Pop scena na koljenima zbog velikog broja seks skandala!

Baš kao što i američku glazbenu scenu u zadnje vrijeme pogađaju razni slučajevi i optužbe navodnog seksualnog zlostavljanja, istu situaciju proživljava i korejska glazbena industrija koja muku muči s brojnim seks skandalima i optužnicama.

Velika K-Pop zvijezda Seungri, koja je proglašena Velikim Gastbyhem Koreje, zahvaljujući svojem bogatstvu i luksuznom životu, najavila je nagli odlazak u mirovinu. Ovaj najmlađi član K-Pop grupe Big Bang bori se s optužbama za prostituiranje, odnosno opskrbljivanje prostitutki stranim investitorima u noćnim klubovima na području četvrti Gangnam u Seulu. Kako bi zaštitio preostale članove benda napisao je na Instagramu:

“Ovaj skandal je prevelika stvar i odlučio sam se povući iz glazbe. Što se tiče slučaja smatram ga krajnje ozbiljnim i učinit ću sve da skinem sve navodne optužbe s mojeg imena.”

Sve se ovo događalo prošlog utorka, a samo dan kasnije Makeus Entertainment, lokalna agencija talenata, odrekla se  Junga Joona-younga, 30-godišnjeg pjevača i TV zvijezde koja je snimljena u prisilnom seksualnom odnosu s najmanje 10 žena. Naime, nakon što je to učinio podijelio je u chatovima socijalnih mreža sporne snimke i razgovarao o tome s kolegama, uključujući i prvog spomenutog Senugrija. Kako piše Reuters, Makeus je odmah raskinuo ugovor s njim, a njemu je zabranjen izlazak iz države.

“Priznajem sve svoje zločine. Snimao sam žene bez njihovog pristanka i podijelio u chatu društvenih mreža, te se odnosio prema njima bez ikakvih osjećaja grižnje savjesti zbog toga što sam to učinio”. 

Choi Jong-hun, još jedna K-Pop zvijezda i član rock grupe FT Island, navodno je sudjelovao u tom chatu. U razgovoru je detaljno opisao svoj incident s vožnjom u pijanom stanju prije tri godine. Zbog toga je brzo napustio industriju.

No, time ne završavaju sve loše vijesti iz Koreje. Yong Yun-hyung, K-Pop zvijezda iz benda Highlight, priznao je da je primio i pogledao Jungove video uratke te je rekao kako je njegovo ponašanje bilo vrlo neetično i glupo. Inače, prije tri godine bivša djevojka je optužila Junga za snimanje seksualnog odnosa bez njezinog pristanka. Tada se ispričao javnosti i sve optužbe su odbačene. 2012. godine je debitirao na korejskoj glazbenoj sceni u sklopu talent showa Superstar K-4. Kasnije je stekao popularnost nakon višestrukih rock albuma i sudjelovanja u različitim showovima.

Jasno je da je K-Pop scena na koljenima i morat će proći jedno izvjesno vrijeme za oporavak. A kada govorimo o njoj važno je za istaknuti kako je u pitanju jedna od najunosnijih glazbenih industrija na svijetu i sa sobom ne veže samo glazbu, nego i modu i druge umjetnosti. Riječ o je glazbenom valu koji se proširio iz Koreje na Istočnu Aziju, Indiju, Latinsku Ameriku, Sjevernu Afriku, Srednji Istok pa sve do zapadnog svijeta, čak i Europe te je došao i do Hrvatske. Mnogo je novca u priči i ovi događaji će sigurno uzdrmati cijelu industriju.

Foto: Promo (Big Bang)