Poslušajte “Los Invisibles”, prvi Santanin singl s novog albuma kojeg je producirao Rick Rubin
18. ožujka 2019.
Nikola Knežević (2401 Članci)
Podijeli

Poslušajte “Los Invisibles”, prvi Santanin singl s novog albuma kojeg je producirao Rick Rubin

Nakon što je objavio EP “In Search of Mona Lisa”, Santana je predstavio i novu pjesmu koja će se naći na nadolazećem albumu iza čije produkcije stoji legendarni Rick Rubin.

“Los Invisibles” prvi je dio albuma “Africa Speaks” na kojem svira s osmeročlanim bendom u kojem je i njegova supruga Cindy Beckman. Rađen je u Shangri La Studios u Malibuu i prvo se trebao zvati “Global Revelation”. Santana je jednom prigodom rekao kako je jam session za album trajao 10 dana. Uskoro ćemo čuti što je sve spakirao Rick Rubin, jedan od najvećih producenata u povijesti rock glazbe.

Snimili su 49 pjesama, nekad i između 6 i 7 pjesama dnevno, a jedini gostujući glazbenici su Laura vula i Buika. Upravo je iz tih sessiona proizašao EP “In Search of Mona Lisa”.

U sljedeće dvije godine Santana slavi pola stoljeća Woodstocka i obljetnicu albuma “Supernatural”. Iako je za sada koncentriran na Sjevernu Ameriku, Santana je rekao da se raduje što će ovu dvostruku obljetnicu dovesti i u Europu, Aziju, Južnu Ameriku, Australiju i Novi Zeland 2020. godine. Nagađa se da bi mogao nastupiti i na velikoj obljetnici Woodstocka čiji se line up čuva u velikoj tajnosti.

Foto: Marylene Eytier