Poslušajte nikad objavljenu pjesmu Princea – “Born 2 Die”
4. lipnja 2021.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Poslušajte nikad objavljenu pjesmu Princea – “Born 2 Die”

Upravo je otkrivena nikad objavljena pjesma Princea “Born 2 Die”. Nastala je 2010., a bit će objavljena na također do sada neobjavljenom studijskom albumu “Welcome 2 America” koji izlazi 30. srpnja!

Na pjesmi se pojavljuju i basist Tal Wilkenfeld, bubnjar Chris Coleman, vokali Shelby J., Elisa Fiorillo te Liv Warfield.

U priopćenju za medije njegov glazbeni direktor Morris Hayes kaže: „Prince je gledao videozapise svog prijatelja dr. Cornela Westa na YouTubeu, a tijekom jednog govora dr. West rekao je: ‘Volim svog brata Princea, ali on nije Curtis Mayfield. Tako je Prince rekao, “Oh, stvarno? Vidjet ćemo.” Barem u svojim objavljenim materijalima Prince obično nije nastojao oponašati zvukove drugih umjetnika. Ali s “Born 2 Die” je fascinantno; zvuči gotovo točno kao Mayfield. Zvuči i kao Prince, ali da mi je netko rekao da je ovo neobjavljena skladba Mayfielda iz 1976., vjerojatno bih vjerovao.”

“Born To Die” bujna je funky pjesma iz 70-ih godina u stilu soula u kojem Prince pjeva u poznatom zvuku pucajućeg falseta. Estetske sličnosti pjesme s Curtisom Mayfieldom posve su namjerne.

Prince je iza sebe ostavio puno neobjavljene glazbe kada je umro 2016. godine, a njegovi nasljednici polako dijele tu glazbu, jedan po jedan komad. Ovog ljeta dobit ćemo izdanje “Welcome 2 America”, album koji je Prince snimio 2010. godine, a zatim nikada nije objavljen. Već smo čuli naslovnu pjesmu, a još nismo čuli obradu “Soul Asylum”, što bi trebalo biti fascinantno.