Američka indie atrakcija No Vacation u Zagrebu
20. ožujka 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Američka indie atrakcija No Vacation u Zagrebu

Na svojoj prvoj europskoj turneji „wavy-gravy dream-pop“ bend No Vacation stiže i u Zagreb! Ovi mladi Amerikanci svoj će unikatni glazbeni izričaj predstaviti u Močvari u srijedu, 10. srpnja.

No Vacation je nastao 2015. u San Franciscu kao projekt Sabrine Mai i Basil Saleha dok su skupa živjeli u studentskom domu. Sabrina se nije nešto naročito provela tijekom zimskih praznika pa je bendu dala upravo takvo ime. Vrlo brzo izbacuju prve pjesme nakon čega slijedi kreativna pauza. Basil izlazi iz priče, a Sabrini se 2017.  pridružuju Marisa Saunders, Nat Lee i Harrison Spencer. Te godine objavljuju i pjesmu „Yam Yam“ za koju su nedavno izbacili i video. Ona se našla na youtube kanalu indie doajena Davida Deana Burkharta (u velikoj mjeri popularizirao bendove Alt-J, Still Corners,  A Beacon School) i u manje od dvije godine ostvarila više od 5 milijuna pogleda.

Do sada su osim „Yam Yam“ izbacili i singl „Mind Fields“ koji se nalazi na njihovom EP-u „Intermission“ izdanog za Topshelf Records što je bio jedan od razloga seljenja iz San Francisca u New York. Svoj stil opisuju kao “wavy-gravy dream-pop“, ali kažu da im se sviđaju i ovakvi opisi: „dreamy beach vibes with bubbles, romantic poppy catchy indie, nostalgic warm crush, and an ethereal feeling you get when you enter a vintage-ish laundromat.“

Cijena ulaznice u pretprodaji je 75 kuna i moći će se kupiti uskoro u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 90 kuna.