Rock velikani Deep Purple dolaze u beogradsku Arenu!
27. ožujka 2019.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Rock velikani Deep Purple dolaze u beogradsku Arenu!

Jedan od najvećih bendova u povijesti rocka, legendarni Deep Purple, održat će koncert u Beogradu, 6. prosinca u Štark Areni.

Engleski rockeri, predvođeni legendarnim pjevačem Ianom Gillanom, održali su spektakularni nastup 2014. godine u Areni pred više od 10.000 ljubitelja rokenrol zvuka! “Smoke On the Water”, “Black Night”, “Hush”, “Highway Star”, “The Mule” i drugi hitovi iz karijere benda duge skoro pola stoljeća ponovo će odjeknuti Arenom!

Prije dvije godine rock ikone su započele “Long Goodbye Tour”, za koju su planirali da bude posljednja u njihovoj bogatoj koncertnoj karijeri. Zbog ogromnog interesa milijuna obožavatelja širom svijeta Deep Purple će u okviru turneje ponovo posjetiti neke zemlje!

Ljubitelji tvrdog zvuka će imati jedinstvenu priliku posljednji put čuti uživo hitove rock velikana, među kojima su i “Fireball”, “Bloodsucker” i “Strange Kind Of Woman”, “Space Truckin’”, “Johnny’s Band”, “Uncommon Man”, “The Surprising”, “Lazy” i mnogi drugi.

Deep Purple je jedan od najutjecajnijih hard rock sastava svih vremena! Bend je nastao u Hertfordu 1968. godine i od tada je utjecao na brojne rock i metal bendove, među kojima su i Iron Maiden, Metallica, Motorhead, Bon Jovi, Aerosmith, Pantera, Guns ’n’ Roses… Vode se u Guinnessovoj knjizi rekorda kao “najglasniji bend na svijetu” i jedan su od koncertno najaktivnijih bendova u povijesti rokenrola. Bend je 2016. godine uvršten i u “Rock and Roll Hall of Fame”.

“Deep Purple” se smatraju pionirima heavy metal zvuka i autori su najpoznatijeg riffa u povijesti rocka – “Smoke on the Water” s albuma “Machine Head”. Objavili su 20 studijskih i 34 koncertna albuma, 27 “best-of” kompilacija, a nedavna izvješća pokazuju da je bend prodao više od 100 milijuna kopija svojih albuma širom svijeta!

Ulaznice za beogradski koncert u prodaji su od petka, 29. marta na blagajni Štark Arene, svim prodajnim mjestima Ticket Visiona i online na www.starkarena.co.rs.

Foto: Promo