Them Moose Rush najavili veliku europsku turneju
4. travnja 2019.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Them Moose Rush najavili veliku europsku turneju

Suvremen, ludo uzbudljiv i potpuno drugačiji, domaći rock trojac Them Moose Rush uskoro kreće na dosad najveću turneju van Hrvatske tijekom koje će obići čak 13 europskih gradova.

U prvoj turi proputovat će Njemačku, Austriju, Češku i Sloveniju, a nakon kraće pauze slijede novi datumi rezervirani za Ujedinjeno Kraljevstvo gdje ih čekaju Dublin, London, Liverpool i Edinbourgh.

“Europsku turneju složili smo sami, ponajviše zahvaljujući tome što smo već probili led u Nizozemskoj prije par godina na manjem touru koji se organizirao oko showcase festivala Eurosnic. Također, godinu nakon toga nastupili smo na Njemačkom rock festivalu Krach am Bach – ti kontakti su nam donijeli najviše svirki. Moramo spomenuti i nesebičnu pomoć raznih individualaca i entuzijasta, bilo iz drugih hrvatskih bendova koji su već tourali vani (Cojones i She Loves Pablo), bilo naših fanova koji nas prate, a žive u inozemstvu ili pak drugih bendova vani kojima smo zapeli za uho poput Mother Enginea.” – ističe frontmen Nikola Runjavec.

Polazišna točka turneje je Köln, 10. travnja, nakon čega putuju prema ostalim gradovima Njemačke – Münchenu, Osnabrücku, Münsteru, Bielefeldu i Berlinu. Pohod na Europu uključuje koncerte u Kufsteinu, zatim Pragu te završava u Mariboru. Nabijeni tempo nastavlja se u 5. svibnja kada će se naći u misiji osvajanja Britanije i Irske.

“UK tour sagrađen je oko činjenice da smo M.O.R.T., Viželj, From Another Mother i mi upali na showcase Soundcity u Liverpoolu. Baltazar Rock booking uspio je sagraditi super priču oko toga. Tour se zove Beast from the East i to je zgodna prilika da se predstave bendovi s ovog područja i u nekoliko drugih gradova kad se već dolazi na otok.” – zaključuje Nikola.

U iščekivanju koncerata, promotori iz europskih gradova već ih najavljuju kao „nezaustavljivu, progresivnu rock snagu iz Hrvatske“ čiji su aktualni album „Don’t Pick Your Noise“ izdan u suradnji Dostave Zvuka i Dirty Old Labela već zapazili i svjetski poznati mediji Prog Magazin, Metal Injection, Everything is Noise i mnogi drugi. Bjelovarski bend u sastavu Nikole Runjaveca (vokal/gitara), Branimira Kuruca (bas gitara) i Vedrana Marinka Komlena (bubanj) redovito ostavlja svjedoke svojih live nastupa u najpozitivnom šoku, ponajviše zbog inovativnog prog noise zvuka te svježeg i evidentnog pomicanja granica unutar rock žanra.