Sjajan soundtrack Stevena Pricea prati serijal “Our Planet”!
6. travnja 2019.
Music Box (10954 Članci)
Podijeli

Sjajan soundtrack Stevena Pricea prati serijal “Our Planet”!

Kreatori kultne dokumentarne serije „Planet Earth“ predstavljaju novi originalni dokumentarni serijal posvećen Zemlji, nastao u suradnji s Netflixom. Jednostavnog naslova „Our Planet“, serijal kroz 8 epizoda donosi priču o našem Planetu, a upravo je ovih dana prva sezona premijerno predstavljena na popularnoj video-streaming platformi.

Ovakvi projekti traže i izuzetnu glazbu, a upravo su Decca Records i Universal Music Group te  Globe, Netflix i World Wildlife Fund (WWF) udružili snage kako bi kreirali dostojan prateći soundtrack.Serijal „Our Planet“ sastoji se od 8 epizoda, a planirano dolazi u mjesecu u kojem se obilježava Svjetski dan Zemlje – 22. travnja. Projekt redateljski potpisuje cijenjeni Alastair Fothergill, zaslužen za već spomenuti serijal „Planet Earth“ te „Blue Planet“. Iako kadrovi govore sami za sebe, priču slikovito prepričava Sir David Attenborough, koji zajedno s gledateljima diljem svijeta prolazi kroz nevjerojatna svjetska čuda i prirodu, s kritičkim osvrtom na zamjetne ekološke promjene i njihov utjecaj na Zemlju. Kao i kod prethodnih serijala, produkcija za „Our Planet“ trajala je četiri godine, a čitava priča s pratećim kadrovima rezultat je snimaka nastalih u više od 3000 dana snimanja u 50 različitih zemalja.

Za prateću glazbu zaslužan je Oscarom nagrađeni skladatelj Steven Price, koji je slikovito opisao svoju glazbenu viziju: „Svaki moment ove priče je poseban – bilo da je riječ o velikim epskim scenama, ili onima intimnog karaktera. Fokus mi je bio na emotivnoj povezanosti glazbe s nevjerojatnim prizorima koje serijal donosi. Nadam se da će glazba upotpuniti svaku epizodu i gledateljima omogućiti grandiozno putovanje, koje će nas sve inspirirati da promijenimo navike i okrenemo se očuvanju naše Planete“. Bogati tematski score snimio je Londonski filharmonijski orkestar kojim je dirigirao Geoff Alexander, u Abbey Road studiju u Londonu.

U kreiranju originalne pjesme sudjelovala je i popularna pjevačica Ellie Goulding, glasna zagovornica očuvanja okoliša,  koju je Price pozvao da zajedno kreiraju pjesmu „In This Together“. O toj suradnji Ellie je otkrila: „Osjećala sam se kao da se pridružujem ultimativnog timu branitelja naše Planete. Ovo je serijal koji osvještava ekološku problematiku i inspirira te za promjenom. Pogledajte serijal i nikada više nećete Zemlju uzimati zdravo za gotovo.“

Spomenuta izdavačka kuća Decca Records, u čijem izdanju je objavljen „Our Planet“ soundtrack, kroz svojih 90 godina djelovanja uvijek je težila inovativnosti, kako u glazbenom svijetu, tako i prihvaćanju novih tehnologija. Stoga je i za potrebe ekološki prihvatljivog pakiranja fizičkog izdanja ovog soundtracka napravljen korak unaprijed – pakiranje i omot albuma napravljeni su od alga i FSC-vlakana odnosno Shiro Alga Carta papira; riječ je o ekološki prihvatljivoj tehnici preoblikovanja štetnih cvjetova algi u održivi papirnati proizvod.