IZVJEŠĆE: Punčke i Repetitor @ Impulse Festival – eksplozivni i najbolji mogući završetak odličnog festivala
15. travnja 2019.
Boris Abramović (164 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Punčke i Repetitor @ Impulse Festival – eksplozivni i najbolji mogući završetak odličnog festivala

Završnog dana ovogodišnjeg odličnog, šestog po redu izdanja Impulse festivala koji nam je u desetak dana na nekoliko lokacija grada Rijeke ponudio niz glazbenih i s glazbom povezanih događaja, za kraj nam je ostavio jednu istinsku poslasticu.

Dva hvaljena benda koji su se tijekom godina već puno puta pojavljivala pred riječkom publikom za sâm kraj festivala predstavili su se u svojim najeksplozivnijim i najenergičnijem izdanjima. Pogon kulture bio je pun jer već poznata riječka publika zna i uvijek je znala prepoznati nešto što je prava vrijednost.

Punčke su prve izašle i otvorile ovu završnu glazbenu večer i bilo je tu na samom početku puno nostalgije jer bio im je ovo jedan od posljednjih nastupa prije razlaza, ipak se nadam samo privremenog. Lucija je bila vrlo emotivna i skoro pa na rubu suza se zahvalila publici i prisjetila se njihovih mnogobrojnih dotadašnjih svirki u Rijeci, ali kada je sâm nastup počeo dala je sve od sebe, bilo ju je na sve strane, gore, dolje, lijevo, desno, a naravno i na podu. Vrlo žestoko, izdistorzirano do bola, skoro kao da im je to zadnja svirka, ali samo za nekoga tko ih prvi put gleda, inače svaka svirka im je ovakva. Prošetali su kroz kompletan repertoar, a naravno da su nam odsvirali i nedavni, skoro pa i odjavni singl “Ako se rumenim”.

Odlične, žestoke kao i uvijek, Punčke su i ovaj put oduševile, a Luciji, Anji, Goranu i svima ostalima koji su kroz ove godine prošli kroz bend želimo sreću i da nam se ipak jednom vrate.

Mala stanka nakon Punčki, koje su bile odličan uvod za ono što slijedi u sada već prepunom Pogonu kulture, a onda se iz “zapozorja“ pojavljuje Repetitor. Nadam se da će se jednog dana neka fizikalna jedinica koja će možda na neki način definirati da je energija obrnuto proporcionalna masi dobiti ime Repetitor jer jednostavno oni su to do sada nebrojeno puta dokazali. Energija koju isporučuje ovih troje ljudi ne toliko velike mase je naprosto nevjerojatna, a naravno da smo se ponovo mogli uvjeriti u to i u subotu u Pogonu.

Odsvirali su nam svoju na neki način žešću best of listu, bez onih njihovih uvjetno rečeno sporijih stvari i ovaj nastup se mogao opisati u tri riječi kao energija, energija, energija. Žestoko, samo jako i eksplozivno oduševili su ne samo riječku nego i publiku koja je došla izdaleka, ali ništa manje se nije ni očekivalo od benda koji je već godinama najbolji live act u regiji, a i šire. Čuli smo ponovo nešto i od novih stvari koje do sada nisu izašle na ploči pa se bruse na živim nastupima, a nadamo se da će nas možda skoro obradovati i s nekim novim izdanjem.

Pogon Kulture u subotu je ključao, a nastup Repetitora i Punčki bio je vrhunac i najbolji mogući završetak ovogodišnjeg odličnog izdanja Impulse festivala. Nadamo se nekom novom susretu s Rijekom koja nas je oduševila i koja je iduće godine Europska prijestolnica kulture za što se već sada po gradu može vidjeti da su pripreme u tijeku i da nas tamo čeka nešto zaista izuzetno, a i ovogodišnji Impulse Festival i sâm njegov završetak je bio izuzetan događaj i nadamo se da će se u takvom stilu nastaviti i dalje.

*sada sam napisao “zapozorje“ i nikada više. Užas!

Foto: Perica Šimundić