IZVJEŠĆE: Marduk u Vintageu – crni ritual u Zagrebu!
26. travnja 2019.
Music Box (8525 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Marduk u Vintageu – crni ritual u Zagrebu!

Pišući ovu recenziju slušam “Viktoriju” i ne mogu se oteti dojmu – Marduk je izrastao u metal gigante.

To je bend koji sam najviše puta pogledao uživo, barem 10 plus. Ponekad sasvim slučajno. No, nikad nisu razočarali uživo, a tako je bilo i sinoć u Vintageu. Prije njih nastupilo je nekoliko predgrupa. Prvi je bio Attic, sasvim u redu heavy metal bend u stilu King Diamonda, a koji nije naporan za slušati. Valkyre su doduše većinu ostavili iznenađene… Tipični švedski black metal atmosferom u stillu Dissectiona i Sacramentuma. Fina predgrupa za crni ritual koji se spremao.

Marduk je objavio hrpu albuma u karijeri i svi su mi dragi, tako da je bio pravi gušt čuti set listu koja je bila presjek cijele karijere. Otvorili su furiozno. “Panzer Division Marduk”. To je to… Odmah znaš na čemu si. Nakon toga “Baptism by Fire” i svi su poludjeli. Sound odličan, atmosfera na pravoj razini, broj fanova iznenađujuće veliki. Sve je upućivalo na vrhunski nastup i takav je doista i bio. Redale su se stvari, ali meni omiljene “Burn My Coffin” i “Blondbeast” bile su vrhunac. Brzine i atmosfere uz malo scenskih efekata, glume i magle fakat djeluju.

Morgan, inače alfa i omega benda, bio jr sjajan na gitari, vokal se iskazao ali se tu i tamo moglo vidjeti da nema zraka. No, ništa za zamjeriti. Profesionalno odrađen koncert black metal legendi i samo se nadam da će ovakvih koncerata biti i dalje jer publike očito ima. Za kraj tu su bile “Wilves” i kultna “The Black” što je po meni sjajan izbor za završiti koncert.

Publike je bilo iz svih krajeva, bili su čak i oni koje po 10 godina ne viđaš na koncertima- Svi u crnom, osim curke koja radi na garderobi. Vintage je dosta uložio u prostor, prije svega mislim u tehničkom smislu, što se vidi i čuje i drago mi je da ovaj grad ima ovakve koncerte i ove godine po odličnim klubovima.

Vidjet ćemo mi njih opet i nipošto nemojte propustiti gig ako ste fan crne metalčuge.

Autor: Boris Mihačević