Nikola Vranjković uoči premijernog nastupa u Zagrebu: “Uživam i nemam namjeru nešto bitno mijenjati”
9. svibnja 2019.
Music Box (5514 Članci)
Podijeli

Nikola Vranjković uoči premijernog nastupa u Zagrebu: “Uživam i nemam namjeru nešto bitno mijenjati”

Nikola Vranjković, poznat i kao nekadašnji frontmen kultnog beogradskog benda Block Out, izgradio je uspješnu samostalnu karijeru te će se u pratnji vrhunskih glazbenika hrvatskoj publici, 23. svibnja, premijerno predstaviti ekskluzivnim koncertom u zagrebačkom klubu Sax!

Ususret koncertu Nikola Vranjković je, osvrnuvši se i na aktualni album, podijelio neka od svojih iskustava stečenih tijekom svoje svestrane i, kako ističe, nezavisne glazbene karijere koja traje već više od 25 godina:

“Bavim se muzikom jako dugo i kao muzičar i kao netko kome muzičari daju povjerenje da s njima sudjeluje u stvaranju njihovog zvuka na koncertima ili u studiju. Uživam u tome i dok je tako nemam namjeru nešto bitno mijenjati na tom putu. Podjednako je veliko zadovoljstvo kada odsvirate dobar koncert, napravite dobar zvuk bendu na koncertu ili nešto dobro smiksate u studiju. Surađivao sam s mnogo kvalitetnih umjetnika u regiji i to je nešto što se ne može mjeriti novcem, top listama ili brojem ulaznica. Mislim da će vam svaki muzičar, producent ili ton majstor ovo potvrditi.”

Neki od istaknutih glazbenika s kojima je Vranjković, kao glazbenik, koncertni audio inženjer ili glazbeni producent, surađivao su Bajaga i Instruktori, Massimo, Darko Rundek, Eyesburn, Darkwood Dub, Goblini, Orthodox Celts, E-Play te sve popularniji hrvatski bend Lika Kolorado. Svakako se ističe i suradnja s riječkom grupom Let 3, između ostalog i jer je album “Veronautika” dobio ime po pjesmi snimljenoj s Damirom Martinovićem Mrletom.

Album je to na kojemu je Vranjković puno pažnje posvetio svakom detalju, album za koji je čekao prave riječi, prave note i prvo vrijeme. Čekalo se cijelo desetljeće, no čekanje se, kako svi tvrde, isplatilo. “Veronautika” je proglašena jednim od najboljih regionalnih albuma. Recenzije pršte pohvalama i impresivnim opisima, no Vranjković ističe kako u procesu stvaranja albuma nije razmišljao o tome kako će biti prihvaćen od strane kritike – umjesto toga bio je fokusiran na srž samih pjesama, punoću glazbe i iskrene emocije koje album nosi:

“Nisam nikada razmišljao o tome kako će reagirati publika ili kritika. Mislim da to nekoga tko je u procesu stvaranja nekog djela može odvesti stranputicu. Dugo sam sklapao cijeli album prije studija, falilo mi je nekoliko strofa, nekoliko tema i čekao sam da se pojave. Snimanje je trajalo dvije godine i poslije stanke miksali smo još sigurno pola godine. Radili smo uglavnom u improviziranom studiju u jednom selu pored Dunava. Nekako nam je ovaj put sve bilo važnije od savršenih tehničkih uvjeta. Nekoliko pjesama sam već uživo izvodio s Block Out-om, ali kao da mi je uvijek nešto falilo pa ih nisam snimao. Kad je sve došlo na svoje i te pjesme su konačno dobile svoj studijski život. Mnogo muzičara je sudjelovalo u snimanju Veronautike i svima se puno zahvaljujem na pomoći.”

S nestrpljenjem se čeka i ekskluzivan premijerni nastup u Zagrebu na kojeg Nikola Vranjković i osobno poziva:

“23.5. sviramo prvi put u Zagrebu. Biće to ujedno i promocija duplog CD-a Veronautika. Radujemo se koncertu i susretu s publikom i s kolegama muzičarima. Odsvirali smo u posljednje tri godine više sto koncerata na kojima smo uživali zajedno s publikom. Nadam se da će nam i ovaj zagrebački ostati u lijepom sjećanju. Vidimo se 23.5.u Saxu!”

Za odličnu koncertnu večer, uz svestranog beogradskog glazbenika Nikolu Vranjkovića (gitara, vokal) pobrinut će se: Ivan Zoranović (klavijature, gitara, vokal), Ivan Mihajlović (bas gitara), Danilo Nikodinovski (gitara), Milan Vučković (gitara), Vladan Božilović (bubanj), Nikola Vranjković (gitara, vokal). Važni članovi Nikolinog tima, koji će doprinijeti vrhunskoj atmosferi koncerta, su Miloš Momirov na miks pultu te Arsa Zlatković na rasvjeti.

Nakon spektakla u beogradskoj Kombank dvorani koji je prema riječima novinara “razvalio kontinuum prostora i vremena” te već sada iznimnog interesa i ovaj zagrebački nastup, nešto intimnijeg karaktera, zasigurno će biti večer lijepih iznenađenja i koncert za pamćenje.

Broj ulaznica za ekskluzivan premijerni koncert Nikole Vranjkovića, 23. svibnja u zagrebačkom klubu Sax, je ograničen. Po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna ulaznice je moguće kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba. Ukoliko ne budu rasprodane ulaznice će na dan koncerta, po cijeni od 100 kuna, biti dostupne na ulazu u klub.