IZVJEŠĆE: Straight Mickey And The Boyz & Wolver @ Klub Sax – Mikiji dođu u grad i rade haos!
10. svibnja 2019.
Boris Abramović (278 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Straight Mickey And The Boyz & Wolver @ Klub Sax – Mikiji dođu u grad i rade haos!

“Postoje stvari o kojima ne mogu da pišem, ovo očigledno nije jedna od takvih…“ kažu Mikiji u svojoj čuvenoj Haos radi, i stvarno, kad Mikiji dođu u grad i naprave haos o tome se mora nešto i napisati jer ovakvi nastupi to svakako i zaslužuju.

Nakon nekog vremena ponovo u Zagrebu, Straight Mickey And The Boyz došli su najaviti svoj drugi album koji bi trebao izaći još ovog mjeseca. Do sad su se već nekoliko puta predstavili publici u Zagrebu, a za ovaj nastup odabran je klub Sax koji u zadnje vrijeme dovodi same glazbene poslastice. Veličinom idealan prostor bio je pravo mjesto za jednu žestoku rokersku večer nakon cjelodnevnog kišnog dana.

Ali krenimo najbolje ispočetka.

Zagrijavanje za Mikije ovaj put su bili švedski Wolver, ubitačni trojac iz Karlstada, koji je i više nego opravdao svoju ulogu predgrupe. Prvi put nastupaju u Hrvatskoj i ono što smo sinoć mogli vidjeti je stvarno izvrsno za tako mladi bend. U svom nastupu imali su i kazališnih momenata, vidi se da je to sve dio jednog dobro isplaniranog i osmišljenog performansa. Sama glazba je poprilično žestoka i moćno zvuči, a kreće se u rasponu od njihovih sunarodnjaka Hivesa do Musea ili od Queens of the Stone Agea do odličnih višeglasje a la Queen. Uglavnom odlično su odradili posao i nadamo se da ćemo još čuti za njih jer uskoro objavljuju svoj album prvijenac.

Nakon njih izlaze glavne zvijezde koje uopće ne izgledaju i ne žele izgledati kao glavne zvijezde, koje nemaju osmišljeni performans nego samo već godinama šibaju odličan rokenrol. A za to je u svakom slučaju potrebna Snažna volja kojom su ubitačno otvorili sinoćnji nastup.

Straight Mickey And The Boyz ne prodaju tešku filozofiju, njihovi tekstovi ubadaju točno u srž i ogoljeni od svega pjevaju o životu onako kako treba. Sinoćnji nastup bio je kombinacija stvari s prvog albuma koga smo skoro u cijelosti mogli čuti i barem isto toliko pjesama sa nadolazećeg drugog albuma koji će sudeći po onome što smo čuli biti u najmanju ruku dobar kao i njihov odličan prvijenac, ako ne i…

I dalje će to biti žestoka pržiona s glavom i repom, a dosta od novih stvari koje su sinoć svirali već smo mogli i čuti na nekom od ranijih nastupu jer i Mikiji svoje stvari “tešu“ na najboljem mogućem mjestu za to, a to su živi nastupi. Tako uz već spomenutu Snažnu volju već kao potencijalni budući bendovski klasik za sam kraj je ostavljen Dalek svet, hit kojemu je uveliko pomoglo to što je bio uvodna špica odlične serije Jutro će promeniti sve. Opasna stvar vrlo zaraznog ritma i stiha “jutro sve promeniti neće“.

Naravno da su odsvirali i “hitove“ s prvijenca poput Crva, Fantastične misli, Lakši i Ne osećam se dobro, ali koliko god su oni bili dobro primljeni isto toliko je publika prihvatila i nove stvari tako da se stvarno radujemo izlasku novog albuma.

Žestoko su koncert priveli kraju, publika je naravno dobila i dodatak, a na samom kraju Miodrag, Boško i Danilo su se kupajući u znoju naklonili i zahvalili zagrebačkoj publici te smo svi otišli negdje u noć, nadajući se nekom skorom ponovnom viđenju.

Kako kaže Bruno na kraju koncerta – “Znaš ti šta je ovo? Ovo ti je brate rokoenrol“, a kad Bruno tako kaže onda je sigurno tako.

Foto: Privatni albumi Perice Štefana i Perice Šimundića