Sarajevsko-danska grupa Damar ostvarila suradnju s Dinom Šaranom na pjesmi “Vrati”
16. svibnja 2019.
Music Box (9744 Članci)
Podijeli

Sarajevsko-danska grupa Damar ostvarila suradnju s Dinom Šaranom na pjesmi “Vrati”

Sarajevsko-danska internacionalna grupa “Damar” i sjajni kantautor te frontmen legendarnog benda Letu štuke, Dino Šaran, predstavljaju singl “Vrati”. Riječ je o socijalno osviještenoj kompoziciji progresivne lirike koja najavljuje eponimni debitantski album Damara, koji će biti objavljen tijekom svibnja.

“Dino i ja se znamo još od kraja osamdesetih. Kretali smo se u istom krugu ljudi, već tada je bio zreo autor i radio na tome da se profesionalno bavi muzikom. U to doba nismo zajedno radili muziku. Poslije rata smo se sreli nekoliko puta u Sarajevu i tada sam čuo prvi album “Štuka”. Prije par godina sam završavao materijal Damara i preko zajedničkog prijatelja (Alana Omerovića, koji je ujedno i snimao i miksao Damar) Šaran je čuo materijal i svidio mu se. Prošle godine na proljeće sam bio u Sarajevu, gdje sam radio finalni miks s Alanom. Tu je Dino došao jedan dan i za par sati (dok sam ja otišao do buregdžinice da nam kupim nešto da jedemo) uradio melodiju i tekst za ovaj dio koji pjeva na pjesmi “Vrati”. Onda je snimio par “takeova” i to je to. Pričali smo o tome da uradimo nešto više zajedno, međutim Dino je zauzet i nema puno vremena, pogotovo sad kad radi promociju novog albuma. Imam nekoliko ideja za koje mislim da bi mu odgovarale, vidjet ćemo…”. – kaže frontmen grupe Damar Emir Pašić.

U režiji Nevena Samardžića iz Sarajeva i Emira Pašića snimljen je artistički videospot, koji na sofisticiran i inteligentan način prenosi poruku pjeme.

Bend Damar je nastao 1980-ih u Sarajevu, no danas je Damar internacionalna grupa koja broji sedam članova, a njegov jedini član porijeklom iz Sarajeva danas živi u Aarhusu u Danskoj. Riječ je o Emiru Pašiću, autoru svih pjesama s albuma i ujedno frontmenu Damara.

Foto: Nemanja Đorđević