Zbog Marija Huljeva svi padaju na koljena!
21. svibnja 2019.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Zbog Marija Huljeva svi padaju na koljena!

Mnogi za njega tvrde da je najbolji muški vokal u Hrvatskoj, a sada predstavlja i novu pjesmu.

Mario Huljev je u suradnji s vrhunskim instrumentalistima, predstavio svoj novi singl – “Svi padnemo na koljena”. Tekst potpisuje Mario, dok je za glazbu bio zaslužan talentirani gitarist Luka Banić (Boa II, Vindon Havin, Prezzident). Video spot za pjesmu snimljen je u Glazbenoj kući pod producentskom palicom Tina Bedenka.

Pjesma govori o teškim trenucima u kojima se svatko nađe tijekom života, momentima kada pojedinac “zapne” i treba nešto da ga pogura nazad na pravi put. Zapravo se radi o teškoj tematici s motivima empatiziranja, no iz teksta se može iščitati pozitivni ishod.  Nije tajna da je odlična suradnja jedan od bitnih faktora prilikom stvaranja novih pjesama. Upravo je i kod ove pjesme suradnja između autora bila izrazito isprepletena:

“S Lukom sam instantno kliknuo na dubljoj razini jer dijelimo istu vrstu ljubavi prema glazbi. Htjeli smo prenijeti nešto autentično, preslikati okuse i boje u srž pjesme. Naši dugi sessioni su nuspojava jedne pozitivne energije koju osjećam općenito u glazbenim krugovima u zadnje vrijeme. Nesebično razmjenjujemo ideje i definitivno ne padamo na koljena.“ – rekao je Mario Huljev.

Osim Luke Banića na gitari i synthevima, solažom na saksofonu je pridonio Mario Bočić, na bubnjevima se pridružio Mirsad Dalipi, poznat po brojnim glazbenim suradnjama širom regije, a svojom bass dionicom pridonio je Mario Rašić, jedan od najboljih hrvatskih basista.

I dok se dio pjesme snimao u zagrebačkoj Glazbenoj kući, za finalizaciju materijala Mario je potegnuo van granica Hrvatske. Mix potpisuje slavni njemački producent Oli Nova, a za master je bio zadužen Grammyjem nominirani Robin Schmidt, autor brojnih hitova koji su osvojili top ljestvice, a koji je surađivao s brojnim jakim imenima kao što su: Razorlight, Fools Garden, Mando Diao, Placebo i mnogi drugi.

Budući da se radi o drugom singlu u ovoj autorsko – produkcijskoj postavi (prvi je bio “Istovremeno sanjaš”), uzbuđeni smo oko idućeg što nam priprema dvojac Huljev – Banić, za koje je evidentno da su pronašli zajedničku kemiju i optimizirani način rada. Njihovi zajednički rad do sada predstavljaju dobar spoj modernog zvuka i zrelog autorstva te svakako podižu ljestvicu na domaćoj sceni.

Foto: Antun Cerovečki