Iznimne žene koje imaju hrabrosti pjevati o svemu što ih tišti zajedno na kompilaciji Femme Nouvelle
1. lipnja 2019.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Iznimne žene koje imaju hrabrosti pjevati o svemu što ih tišti zajedno na kompilaciji Femme Nouvelle

Kompilacija Femme nouvelle jedinstven je projekt na domaćem tržištu koji okuplja 11 domaćih kantautorica. Na kompilaciji su Ana Opalić, Aklea Neon, Maja Posavec, Mary May, Nina Romić, Natali Dizdar, Remi, SUN U, Sara Renar, Insolate i Željka Veverec, sve redom vrsne autorice i umjetnice, koje su za ovu priliku ustupile nove singlove.

Ženska ekipa prođirena je s fotografkinjom Vladimirom Spindler koja je radila fotografije za projekt i album te Selmom Davidović koja je napravila dizajn albuma. Album je objavljen u petak  31. svibnja, a proslava izlaska odvija se  na trodnevnom tulumu u Laubi.  Koncept projekta i samu kompilaciju osmislila je Lana Čulig iz Aquarius Recordsa, a ideja je bila dati što veći medijski prostor novom domaćem glazbenom valu – ženskom valu. Svih 10 glazbenica bez razmišljanja je potvrdilo sudjelovanje u projektu, a pjesme su pomno birale. A iako se na kompilaciji nalazi 10 žanrovski različitih imena, one zajedno čine koherentno djelo koje odlično predstavlja snagu ženske domaće glazbene scene. Očituje se to i u njihovoj međusobnoj podršci te riječima hvale jedne za drugu.

Promocija albuma održava se do 2. lipnja u sklopu Laubina novog projekta -Knjiga za na more, boutique sajam knjiga u Laubi na kojem će ponajbolji hrvatski izdavači pisane riječi predstaviti svoja štiva u opuštenom, kreativnom ozračju. Nakon nastupa Mary May, Nine Romić, Natali Dizdar i Maje Posavec u subotu 1. lipnja rasplesat će vas Sara Renar i SUN U, dok umjetnica Ana Opalić priprema svojevrsni performans. U nedjelju 2. lipnja čeka vas live svirka Željke Veverec i trija, a Aklea Neon se direktno s proputovanja Južnom Amerikom spušta u dvorište Laube i priprema svoj glazbeni doprinos. Mirela Priselac Remi, koja zbog putovanja neće biti u prilici prisustvovati promociji, također priprema malo iznenađenje, a između nastupa Femme nouvelle glazbenica za DJ pultom bit će također dvije dame – Miss.ei.kei i Lac Que.

Foto: Vladimira Spindler