Sarajevo bogatije za Garden of Dreams, jedan sasvim drugačiji ljetni festival!
6. lipnja 2019.
Music Box (7448 Članci)
Podijeli

Sarajevo bogatije za Garden of Dreams, jedan sasvim drugačiji ljetni festival!

Garden of Dreams je novi festival elektronske glazbe u Sarajevu koji će svoju premijeru imati od 21. do 23. lipnja. Blizu 30 izvođača izmijenit će se u tri dana na nekoliko sarajevskih pozornica gdje će 48 sati bez prestanka svojim zaraznim ritmovima i energijom rasplesati nekoliko tisuća posjetitelja.

Kad god odlučite doći u Sarajevo napravili ste pravi izbor, posebno ako ste ga odlučili posjetiti tijekom Garden of Dreams Festivala koji počinje na prvi dan ljeta! Ekipa koja stoji iza ovog bosanskohercegovačkog brenda u posljednje tri godine organizirala je preko deset cjelodnevnih Garden of Dreams događaja i svi koji su bili na nekim od njih, ali i oni koji dolaze po prvi put mogu očekivati nezaboravnu trodnevnu ljetnu avanturu ispunjenu jedinstvenim lokacijama, odličnom zabavom i sjajnom elektronskom glazbom. Dnevni događaji odvijat će se na lokacijama koje su svojevrsni simboli Sarajeva – repetitor Hum i vrt Historijskog muzeja BiH, a noćni u kultnom Domu mladih, uz popratni program u kultnom klubu Silver&Smoke.

Talentirani Šveđanin Jeremy Olander, kojeg nazivaju i nasljednikom Erica Prydza i Deadmou5-a, nastupit će na otvorenju, 21. lipnja u Domu mladih, što je prvi od četiri velika događaja u okviru Garden of Dreams Festivala. Uz njega, headliner je francuski DJ i producent Olivier Raymondom – Oxia, dobro poznat svim ljubiteljima melodičnog techna i minimala.

U subotu, 22. lipnja Ibiza se seli podno sarajevskog repetitora Hum. „Talijanski wunderkind“ Lehar, jedan od najzanimljivijih i najtalentiranijih autora profinjenog suvremenog underground zvuka uvesti će nas u drugi dan ovog čarobnog putovanja. House atrakcija iz Venecije, član je poznate DIYNAMIC porodice i četvrti put nastupa u sklopu Garden of Dreams događaja. Društvo će mu praviti još jedan rezident s Ibize, Musumeci, glazbeni projekt Maura Di Martina, sicilijskog DJa i producenta koji s Leharom nastupa u sklopu koncepta MUSE. Pojačanje su DJ Olderic rezident kluba CIRQ u njegovoj rodnoj Veneciji i sicilijski dvojac Qubica, čiju glazbu opisuju kao emotivnu formu melodične suvremene techno glazbe s primjesama deep house-a.

U subotu, 22. lipnja, jedan od najmlađih Španjolaca koji je ikada svirao u „Berghain-u”, Gabriel Cassina, poznatiji kao Regal dostavit će nam savršen miks acid ritmova i zaraznih melodija. Zvuk Detroita donosi Eric Cloutier, koji je prava poslastica za one koji žele čuti nešto novo. Yotam Avni, house i techno producent iz Izraela te Ilija Đoković iz Srbije, jedan od najperspektivnijih DJ-eva i producenata u regiji zatvorit će drugi dan Festivala.

Ovogodišnji Garden of Dreams Festival završava u vrtu Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Za cjelodnevno nedjeljno druženje zaduženi su madridski DJ Pional, ‘najbolje čuvana tajna španjolskog undergrounda’, Ruede Hagelstein, rezident berlinskog kluba Watergate, Dubrovčanin DJ Torres, te dva B2B seta u izvedbi trenutno najvećih turskih imena elektronske glazbe DJ Alicana i Murata Uncuoglua, koji imaju i zajednički label “Teknikal Rotation” te miljenika publike i vodećih imena regionalne scene,  Kristijana Molnara i After Affair.

Garden of Dreams je boutique festival i ograničen broj ulaznica dostupan je u prodaji putem kupikartu.ba ili na dan događaja. No za sve vas koji nećete moći biti na Festivalu organizatori su osigurali direktan prijenos nekoliko događaja na gardenofdreams.ba na Facebook, Instagram, SoundCloud i YouTube kanalima!

Garden of Dreams događaje posjećuju izbirljivi ljubitelji elektronske glazbe i dobre zabave što u kombinaciji s bajkovitim lokacijama, popratnim sadržajima i nekim od najboljih imena svjetske elektronske glazbe uvijek prostor ispune sjajnom energijom i emocijom!