IZVJEŠĆE/FOTO: Disciplin A Kitschme u Močvari – neuništivi!
9. lipnja 2019.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Disciplin A Kitschme u Močvari – neuništivi!

“I Think I See Myself on CCTV”, “Heavy Bass Blues”, “Refresh Your Sences, NOW”, po meni sveto trojstvo proizašlo iz bas radionice velikog majstora Dušana Kojića Koje znanog i kao Zeleni zub, Black tooth i Crni zub.

Iz tzv. Londonske faze svojevremeno sam slušala na repeatu davne 2001. gotovo dan i noć. Vokal na albumima je dala genijalna Gofie Bebe, žena odličnog glasa i zarazne energije. Nažalost, u toj postavi bend nisam imala priliku vidjeti iako pratim Kojin rad od vremena kada sam bila dijete i prvi put čula za Šarlo Akrobatu. Osobno smatram Dušana jednim od najutjecajnijih živućih glazbenika s prostora ex-Yu i zahvalna sam što sam imala priliku odrasti uz njegovu glazbu.

Močvara je bila ugodno popunjena, idealno rekla bih, jer je bilo dovoljno mjesta za rasplesati se, a opet dovoljno publike iako je tu večer bilo masa događanja po cijelom gradu. Koncert je počeo malo prije 22h i trajao do ponoći što je bilo neprekidno 2 sata čistog bass ‘n’ drum zvuka popraćenog izvedbom usne harmonike. Bio je ovo prvi nastup Discipline nakon nedavno preminule vokalistice Manje Đorđević o kojoj je Koja u jednom intervju opisao kao “Sunce, Cvijet, Vodu ili Zrak.”
Koja je preuzeo vokalne dionice i rasturio. Strašno puno energije ima u tom čovjeku, iako je u Močvari bilo vruće i sparno. Koncert je sam po sebi bio ekskluzivan jer su bili izvođeni albumi koje sam navela na početku recenzije s povremenim presijecanjem novijih stvari.

Jedno je jasno, Disciplina kičme je neuništiva. I na tome im hvala. I moram napomenuti, osim očekivane publike (uglavnom su to bile ozbiljnije generacije – tražim termin koji je politički korektan) bilo mi je drago vidjeti neke nove, jer to znači da još uvijek ima nade za nas.

Foto: Karla Matulina