Predstavljamo vam novi glazbeni projekt PunkFunkz i njihov prvi singl “Chobane”
17. lipnja 2019.
Music Box (11018 Članci)
Podijeli

Predstavljamo vam novi glazbeni projekt PunkFunkz i njihov prvi singl “Chobane”

Sastav čine Dani, MC Skansi i DJ Lavandananda, a prvi singl kojim se predstavljaju široj javnosti, medijima i glazbenim urednicima je pjesma „Chobane“.

 „ Projekt smo započeli 2002. godine, originalno na engleskom jeziku, Danijela Prpić, Tomislav Budak i ja, u suradnji sa sigurno najpoznatijim brass dvojcem The Memphis Horns poznatih po svojoj suradnji s najvećim svjetskim, glazbenim zvijezdama poput Arethe Franklin, Stinga, U2…Kako u to doba nije bilo interesa izdavačkih kuća za projekte na engleskom jeziku, cijeli projekt smo stavili u mirovanje. Ove godine napravili smo  hrvatsku verziju pjesmu i odlučili da je sada pravo vrijeme za predstaviti je svima.“ – rekao je Skansi.

Uloživši svu svoju životnu energiju u samoosvješćenje i emancipaciju, nakon mukotrpnih desetljeća rada postigli su svoj cilj – slobodu mišljenja, pisanja, sviranja, pjevanja i produciranja. Upravo zato su iz mora neograničenih potencijala odabrali, kao sredstvo svog djelovanja, format pop pjesme.

Tekst, glazbu i aranžman potpisuju Tomislav Budak na klavijaturama i perkusijama, Danijela Prpić (vokal) i Srđan Sekulović Skansi koji je ujedno zaslužan i za produkciju. Na bubnju je Damir Shomen, a Alen Svetopetrić je zaslužan za bas gitaru. Na brassu je dvojac The Memphis Horns ( Andrew Love, Wayne Jackson).

Kako sami kažu:
„Volimo sve što vole stari, a inspiraciju pronalazimo u moru, suncu, snijegu, gustoj vegetaciji, ljekovitom bilju i otvorenoj vatri. Ne trošimo previše vremena na komponiranje – svoje pjesme prvo sanjamo, a onda ih zapišemo. Ne prilagođavamo se tržištu, industriji, estradnoj sceni. U slobodno vrijeme prakticiramo sve stupnjeve Zena – Zazen, Bazen i Aufiderzen!“