Kad se udruže punkeri i reperi rezultat se zove “Djeca grada”!
22. lipnja 2019.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Kad se udruže punkeri i reperi rezultat se zove “Djeca grada”!

Zagrebački rap kolektiv Dregermajster Crew i punk rockeri Šank ?! izdali su zajednički singl „Djeca grada“. Unatoč žanrovskim različitostima, upravo je tematika grada i život na ulici ono na čemu su oboje gradili svoj izričaj i što ih je konačno spojilo.

Tekst za singl „Djeca grada“ potpisuju Alen Rakić, Zembo Latifa i Feco, a članovi Šanka odsvirali su dionice na pjesmi. Za produkciju i aranžman zaslužni su Zembo Latifa i Luka. Spot je snimao Marko Čordaš, a režirao i montirao Ivan Radović iz Dregermajstera. Sniman je diljem grada i u Zmajskoj pivovari.

„Prvotno smo snimili info trake za sebe, no kako Dinac iz Šanka i Žac i Darjan iz Dregera rade skupa, to je došlo do momčina iz Šanka koji su rekli da zvuči kao da su to oni pisali. U tom trenu pala je odluka da radimo kolaboraciju. Trudili smo se napraviti dobar blend rap i punk/rock žanrova, a da pritom iskoristimo prepoznatljivi zvuk tvrdih Šankovih rifova i masne Dreger produkcije.” – pojašnjava Zembo Latifa iz Dregermajstera.

Na sceni više od 10 godina, od početaka 2008. Dregermajstere su činili pojedinci hrvatskih rap grupa: BLAW:BLAW, ACC, Fetbojsi, Gamacid, TDK, K.R.A.S.T., Djubre&Kali, ONI, Sinestet, Kid&Smajl, K.L.U.B., a među aktivnim i bivšim članovima su i DJ-i te organizatori zagrebačkih večeri s korijenom u hip hopu: Fat Gold, Mad Ting, Phat Kset, Rap Slušaonica i Juicy. Sadašnju postavu čine Zembo Latifa, Želko, Bili, Johnie, Djubre, Rafaelo. Osim nastupa po brojnim klubovima i festivalima, među zapaženijim većim nastupima svakako treba izdvojiti onaj u Domu sportova kada su nastupili kao predgrupa na spektakularnom povratničkom koncertu Nereda i Stoke.

Foto: Roberto Pavić