#nedjeljnikomentar: Dino Purić, Gretta, Manntra, Nina Badrić, Reper Iz Sobe
23. lipnja 2019.
Nikola Knežević (2784 Članci)
Podijeli

#nedjeljnikomentar: Dino Purić, Gretta, Manntra, Nina Badrić, Reper Iz Sobe

Dino Purić – “Ljubi me” (Dancing Bear)

Drito Konj, odnosno Stjepan Krznarić više puta i u više projekata dokazao se kao izvrstan glazbenik, nažalost slabo priznat u Hrvatskoj što je valjda jedan od razloga, osim onog egzistencijalnog, zašto ne živi u Hrvatskoj. No to ga ne sprječava da surađuje s drugim hrvatskim glazbenicima, ovoga puta s Dinom Purićem. Za njih se ispostavilo da je veza na daljinu sjajna stvar pa je tako kombinacija Stjepanove i Dinine muzikalnosti zaista vrlo dobra. Vrlo lijepi groove ostavlja iza sebe pjesma “Ljubi me” za koju je tekst napisao upravo Dino, a sa Stjepanom dijeli aranžmansku ulogu. Drago mi je što Dino nije jedan od onih koji će svu svoju raskoš vokala dokazati u samo jednoj pjesmi. Ubacio je u treću brzinu i hitro ide prema četvrtoj gdje na trenutke ispliva njegov odličan falsetto. I ono što je najvažnije, pjesma vas natjera da je ponovno poslušate i još jednom promatrate ljubav prema glazbi, ali i ljubav između dvije osobe. Ipak je i Dinina djevojka tu koja je u drugom dijelu pustila i svoj glas.

Ocjena: 4/5

Gretta – “Superstar” (Aquarius Records/Spona)

Nakon “Malene”, hita koji mi je i danas u ušima, nikako da mi sjedne još neka Grettina pjesma. Čak i kad pokušavaju biti superstari. Iako mi je produkcija itekako dobra, vokalna izvedba, odnosno cijeli groove pjesme nije mi nikako legao. Čak ni taj vokalni efekt koji daje trash notu koju Gretta ne zaslužuje. Podsjetili su me na loše dane Connecta, samo zbog tog efekta. Koncepcija spota je vrlo dobra, ali ovdje to jedino ne ocjenjujemo pa onda ništa specijalno ni neće poboljšati ocjenu. Još čekam da Gretta zablista i da ih ne pamtimo samo po “Malenoj”.

Ocjena: 2.8/5

Manntra – Yelena (Beton Music/NoCut Entertainment/Menart)

Nakon dugo vremena jedna pjesma Manntre koja me zaintrigirala, izuzev pjesme s Dore koja je po meni trebala ići na Euroviziju. Glazbeno me zaintrigirali, ne vokalno jer mi opet taj dio ne odgovara, izuzev refrena pjesama gdje se i svi ostali priključuju. Dobro, ajde, sviđa mi se vokal kad ga malo više pritisne 🙂 Sviđa mi se i ovakva vrsta folk metala. Ako ne ništa drugo, jedinstveni su i tu im treba čestitati. Kraj malo čudnjikav, ali što je tu je. Produkcijski na odličnoj razini, a da su im sve pjesme ovako melodične možda bi me i prije kupili.

Ocjena: 3.8/5

Nina Badrić – “Volim te, volim” (Aquarius Records)

Ništa se nije promijenilo po pitanju Nine Badrić, i kad govorimo o ljepoti, ali i glazbi. Nova pjesma već je postala hit i približila se polovici milijuna pregleda na YouTube-u. Francuska harmonika, romantični gudači pod budnim okom genijalca Ante Gele, nježni aranžman iza kojeg stoji Predrag Martinjak savršen su recept za ljeto i novi Ninin hit za kojeg već sada mogu reći da će nadvladati prošli “Rekao si”. Nekako mi sve više odgovaraju njezine balade i kao da su idealne za ovaj jedinstveni vokal. U drugom dijelu pjesme pridružuju se i sjajni back vokali koji stavljaju točku na “i”. Za zaljubit se!

Ocjena: 5/5

Reper Iz Sobe – “Oću kune” (Menart)

Hrvatski pokušaj Jovanottija, Reper Iz Sobe, izbacio je novi singl “Oću kune”. Kad ga slušam vizualiziram nekog Dalmatinca koji toča noge u moru i odluči nešto zarepati. Glazbom je i dalje jedinstven, guitar funky, cijeli flow je dosta zarazan, a što se tiče teksta još mora poraditi na njemu. Nekad zvuči dosadnjikavo, nekad zanimljivo, a ne znam uspije li nekoga nasmijati. Sve je to dobro i na dobrom je putu, ali mislim da bi mogao još više, osim ako me ne razuvjeri. Nećeš valjda!

Ocjena: 3.25/5