IZVJEŠĆE/FOTO: Rock and roll večer u Dubrovniku uz Toma Jonesa
2. srpnja 2019.
Music Box (11067 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Rock and roll večer u Dubrovniku uz Toma Jonesa

Koncert Toma Jonesa u Dubrovniku među prvima je obilježio 70 godina Dubrovačkih ljetnih igara.

Pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i u suradnji Star produkcije ovaj vremešni rock’n’roll velikan nastupio je ispred dubrovačke katedrale, te je hvaleći se novim kukom u skoro dva sata pokazao kako rock glazba još uvijek živi.

Izvedene pjesme presjek su njegovih najpoznatijih hitova, kao i ‘hommage’ nekim danas preminulim velikanima poput Leonarda Cohena, Louisa Armstronga i Princea. Publika je očekivano najviše pljeskala uz “Sex bomb”, “Delilah”, “Green, Green Grass of Home”, “If I Only Knew” ili Jonesovu izvedbu “You Can Leave Your Hat on”.

Bis je započet s Armstrongovom “What a Wonderful World” i Princeovom “Kiss”. Pri kraju koncerta Tom Jones je izjavio: „Ovaj grad je predivan, prvi put sam ovdje, u šoku sam, kako su sve ovo izgradili?! Sretan sam što sam ovdje“. Pjesmom „Strange Things“ ova večer privedena je kraju uz poklonjen mu buket i riječima: „Ne mogu vam obećati da se vidimo uskoro, ali vidimo se čim prije“.

S obzirom na pretežito sjedaća mjesta ovog ekskluzivnog koncerta, jer u prodaju je pušteno nekih tisuću karata, publika se digla na noge tek na samom kraju. Uzimajući u obzir godišta generacija koje su odrasle uz Jonesa to je bilo za očekivati. Mlađe se posjetitelje moglo vidjeti kako plešu sa strane.

Koncert je vrhunski odrađen, što je bilo za očekivati od ovog velikana glazbene scene, koji će dogodine zakoračiti u osamdesetu dekadu. Sam prateći bend pretežno je bio u pozadini, osim kod gitarskih solo dionica. Zato je Tom Jones pokazao, unatoč godinama, što znači biti ‘frontman“.

Piše: Vedran Levi

Foto: Dubrovačke ljetne igre/Vedran Levi