Nakon Zagreba Wardruna i u Beogradu!
2. srpnja 2019.
Music Box (5662 Članci)
Podijeli

Nakon Zagreba Wardruna i u Beogradu!

Norveška dark folk senzacija Wardruna 7. svibnja 2020. godine održat će svoj prvi beogradski koncert u Sava Centru.

Wardruna, koja se već dulje vrijeme nameće kao prvorazredna nordijska atrakcija koja nam donosi magični zvuk sjeverenoeuropskog folka te jedinstveni audio-vizualni doživljaj, plijeni pozornost gdje god da dođe. U prilog tomu ide i činjenica da su im koncerti redovito rasprodani mjesecima unaprijed. Bend je 2002.godine oformio Einar Selvik, multi-instrumentalist kojem je velika strast bila proučavanje skandinavske povijesti, norveške i islandske izvorne glazbe te drevnog pisma rune. Na tim temeljima, koristeći tradicionalne instrumente, počeli su stvarati pjesme u duhu neo-folka.

Prvi album, objavljen 2009.godine „Runaljod – Gap Var Ginnunga“, početak je trilogije, zasnovane na drevnim runama i poganskim ritualima koji su povezani, dok je na drugom izdanju 2013. „Runaljod – Yggdrasil“, u velikoj mjeri zastupljen zborski izričaj. Vjetar u leđa te svjetsku popularnost, donijela im je suradnja s planetarno poznatom serijom „Vikinzi“, u kojoj se uskoro Einar Selvik našao i (snašao) u glumačkoj ulozi.

Trilogiju su zaokružili 2016.godine, albumom „Runaljod – Ragnarok“. Posljednji, akustični album objavili su krajem 2018. pod nazivom „Skald“.

Nedavno su oduševili i zagrebačku publiku u rasprodanoj Velikoj dvorani KDV Lisinskog! Ukoliko svoje ulaznice niste uspjeli  osigurati na vrijeme za zagrebački koncert ili pak želite još jednom doživjeti Wardrunu uživo, imate to priliku učiniti na beogradskom koncertu, 7.5.2020. u Sava Centru.

Ulaznice u prodaji putem Ticketvision-a i online na www.tickets.rs po cijeni od : 245 kn(3900 RSD) /225 kn (3590RSD) /200 kn (3200 RSD) i 180 kn (2900 RSD).