FOTO: Vrhunski jazz glazbenici s 3 kontinenta oduševili publiku na jubilarnom 5. Festu Jazza Koprivnica
8. srpnja 2019.
Music Box (7321 Članci)
Podijeli

FOTO: Vrhunski jazz glazbenici s 3 kontinenta oduševili publiku na jubilarnom 5. Festu Jazza Koprivnica

Bogatim i izuzetno zanimljvim  programom Koprivnica je prošlog vikenda privukla brojne ljubitelje glazbe i ljetnih festivala u središte grada i na brojne druge lokacije.

U sklopu glavnog programa u samom srcu grada Koprivnice, na Zrinskom trgu, nastupili su američka pjevačica Sharon Clark uz Mattias Nilson Trio, Chui i Jazza orkestar HRT-a, Borna Šercar’s Jazziana Croatica, The Bodhisattwa Trio iz Indije, Marko Churnchetz Trio feat. Jonathan Hoard i slovenski Ecliptic. Sviralo se i na brojnim drugim lokacijama u gradu, a publika je mogla uživati i na neizostavnim jam session-ima do ranih jutarnjih sati na kojima su sudjelovali i strani i hrvatski glazbenici. U 3 dana festivalskog programa nastupili su Vedran Zec, The Quartet, Midnight Delight, Puhački orkestar Virje, a održana je i glazbena radionica za djecu na kojoj su se izrađivale udaraljke i instrumenti od otpadnih materijala. Književni programi u sklopu festivala održani su u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije i koprivničkom AK Galerijom, a bio je organiziran i veliki sajam gramofonskih ploča, Vinilija.

Organizatori Udruga glazbenika i ljubitelja jazz glazbe Jazz klub Koprivnica i Umjetnička škola Fortunat Pintarić izuzetno su zadovoljni odazivom publike na 5. Fest jazza koji se održao pod motom „Dijelimo radost i glazbu“, a pronosio je i ekološku poruku „Više glazbe, manje plastike“. Ovogodišnji jazz festival Fest Jazza u Koprivnici i ovaj put je ostavio iza sebe ozarena lica publike i brojne divne uspomene.

Foto: Bojan Koštić