Iggy Pop novom pjesmom “Free” najavljuje album!
18. srpnja 2019.
Nikola Knežević (2476 Članci)
Podijeli

Iggy Pop novom pjesmom “Free” najavljuje album!

Iggy Pop najavio je novi studijski album “Free”, nasljednik izdanja “Post Pop Depression” koji stiže 6. rujna za Loma Vista/Caroline International labele.

Album je najavljen kao  jedinstveno mračan i kontemplativan, a već možemo i čuti kako to zvuči u upravo objavljenom teaseru. Surađivao je za potrebe albuma s gitaristicom Noveller i  jazz trubačem Leronom Thomasom. “Ovo je album na kojemu drugi umjetnici govore za mene, ali sam posudio svoj glas”, rekao je Iggy Pop.

“Do kraja turneje Post Pop Depressiona, siguran sam bio da sam se riješio problema kronične nesigurnosti koja me prati previše u karijeri i životu. Ali sam se osjećao i iscrpljen. Osjećao sam da moram okrenuti leđa i napustiti sve. Htio sam biti slobodan. Znam da je to iluzija i da je sloboda jedino ono što osjećaš, no živio sam život u uvjerenju da su osjećaji jedino što je vrijedno slijediti, da je to sve što ti treba, ne sreća ili ljubav nužno, samo osjećaj slobode. Tako da se ovaj album samo dogodio i dopustio sam da se dogodi”, iskren je Iggy Pop.